Τιμοκατάλογοι συνεταιριστικής αισιοδοξίας από Στυλίδα και Πήλιο (upd)

  0

  Σε μια χρονιά που η ελληνική επιτραπέζια ελιά -ιδίως η Καλαμών- δοκιμάζεται σκληρά, οι Ενώσεις Συνεταιρισμών Στυλίδας αλλά και Πηλίου – Βορ. Σποράδων, ανακοίνωσαν τιμοκαταλόγους με τιμές υψηλότερες από αυτές που μέχρι τώρα επικρατούσαν, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο ένα μήνυμα αισιοδοξίας και στήριξης στους ελαιοπαραγωγούς μέλη τους, αλλά και γενικότερα.

  Μέλλει τώρα να ανταποκριθούν και οι αγορές (οι καταναλωτές) αναγνωρίζοντας έμπρακτα την υψηλή ποιότητα και διατροφική αξία της φυσικής ελληνικής ελιάς. Αναφερόμαστε όχι μόνο στον τομέα των εξαγωγών αλλά και της εγχώριας κατανάλωσης, δίνοντάς της την πρέπουσα σημασία. Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι η ιστορική για τη χώρα μας ποικιλία της κονσερβολιάς πραγματοποιεί ένα δυναμικό come back.

  Για να αφήσουν αυτές οι εμπορικές κινήσεις ένα πραγματικό αποτύπωμα στην αγορά θα εξαρτηθεί και από τα ποσοτικά μεγέθη, δηλαδή, αν πρόκειται για επιχειρήσεις (συνεταιρισμούς), με εκτόπισμα κάποιων χιλιάδων ή λίγων εκατοντάδων τόνων.

  Κι επειδή “Συν Αθηνά και χείρα κίνει”, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να δούμε κινήσεις ενδοσυνεργατικών συμπράξεων, όπως αυτές που πρόσφατα ανιχνεύονται. Η Ένωση Στυλίδας, με το παραγωγικό και εμπορικό δυναμικό που διαθέτει στην κονσερβολιά μπορεί να προτείνει μορφές εμπορικής κοινοπραξίας σε Ενώσεις που δραστηριοποιούνται σε άλλες ποικιλίες ελιάς και αγορές, στοχεύοντας στο αμοιβαίο όφελος.

  Ακολουθούν οι δύο τιμοκατάλογοι.

   

  Οι παραπάνω τιμές προσαυξάνονται κατά 2 λεπτά για τις παραδόσεις προϊόντος στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας.