Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου, 2024

Τα highlights του ισπανικού ελαιοκομικού σκηνικού (11°)

Μερικές εντυπωσιακές πρωτοβουλίες και δράσεις στο πλαίσιο μιας οργανωμένης ελαϊκής πολιτικής

Η κατάκτηση της ιαπωνικής αγοράς

Το ελαιόλαδο οδηγεί τις εξαγωγές της Ανδαλουσίας στην Ιαπωνία: Ήδη, αντιπροσωπεύουν το 63% των συνολικών πωλήσεων (70 εκατ. ευρώ) από την Ανδαλουσία προς την ασιατική χώρα.

Η Andalucía TRADE εκμεταλλεύεται αυτό το ενδιαφέρον. Έχει οργανώσει την παρουσία πολλών εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων σε Ιαπωνικές πόλεις. Πρόσφατα, 160 επαγγελματίες από τον τομέα της φιλοξενίας και των εστιατορίων και Ιάπωνες καλοφαγάδες είδαν και γεύθηκαν ισοανικό ελαιόλαδο στο ξενοδοχείο Hilton στην Οσάκα.

Στήριξη αγροτικών φορέων από το Ισπανικό υπουργείο

Το υπουργείο Γεωργίας της Ισπανίας (MAPA), χορηγεί 4,34 εκατ. ευρώ σε αγροτικούς φορείς, όπως:

  • Εθνική Ομοσπονδία Αρδευτικών Κοινοτήτων της Ισπανίας (Fenacore), για δαπάνες εκπαίδευσης, συμβουλών και υποστήριξης των αρδευτικών κοινοτήτων της Ισπανίας (80.000 ευρώ).
  • Δίκτυο Αγροτικών Δοκιμαστικών Χώρων, για δράσεις διάδοσης και προώθησης Αγροτικών Δοκιμαστικών Χώρων (80.000 ευρώ).
  • Εθνικό Κέντρο Τεχνολογίας και Ασφάλειας Τροφίμων (250.000 ευρώ).
  • Mediterranean Diet Foundation, για την προώθηση των χαρακτηριστικών αυτής της υγιεινής διατροφής και των προϊόντων που την απαρτίζουν (40.000 ευρώ).
  • Ισπανική Ομοσπονδία Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών (FIAB), για την υλοποίηση δράσεων για την προώθηση, την καινοτομία και την ενίσχυση του κλάδου της αγροδιατροφής. (580.949,60 ευρώ).
  • Κέντρο Μελετών και Έρευνας για τη Διαχείριση Αγροτικών και Περιβαλλοντικών Κινδύνων (Ceigram) του Πολυτεχνείου της Μαδρίτης (93.000 ευρώ).

Ελαιόλαδο για τους τουρίστες στα δωμάτια των ξενοδοχείων

Τα ισπανικά ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν την υποχρέωση να παρουσιάζουν, στα δωμάτια, κατάλληλα συσκευασμένα και επισημασμένα ελαιόλαδα για να εγγυώνται τη μέγιστη ποιότητα και αυθεντικότητα (Aceites de Oliva de España).

Μουσείο ελαιολάδου στο Τολέδο

Το Μουσείο Ελαιολάδου Felipe Vegue έχει 25 χρόνια ιστορίας. Βρίσκεται στη Mora (Toledo).

Φιλοξενεί περισσότερα από 2.000 εκθέματα, συμπεριλαμβανομένων εργαλείων, μηχανημάτων που σχετίζονται με τον αγροτικό πολιτισμό και το ελαιόλαδο. Στους χώρους του μπορούμε να δούμε ένα ελαιουργείο του 16ου αιώνα, του 19ου αιώνα, καθώς και πιο σύγχρονα. Από το 1999 που δημιουργήθηκε, έχει δεχθεί περισσότερους από 75.000 ανθρώπους όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων, οι οποίοι έχουν συμμετάσχει σε ξεναγήσεις ή εργαστήρια γνωριμίας για τη δοκιμή έξτρα παρθένου ελαιόλαδου.

 

 

Σχετικά άρθρα

Ακολουθήστε μας

6,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,684ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,050ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Ελιά & Ελαιόλαδο: Τεύχος 107

Πρόσφατα άρθρα

Επιλεγμένα