75 ελληνικές εταιρείες συμμετείχαν στην έκθεση τροφίμων GULFOOD

0

Ρεκόρ συμμετοχών σημείωσε η ελληνική παρουσία στην 25η διεθνή έκθεση τροφίμων Gulfood 2020, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι. Υπό την αιγίδα του οργανισμού Enterprise Greece  (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε), 75 Έλληνες εξαγωγείς παρουσίασαν τα προϊόντα τους – αναμεσά τους και ελαιοκομικές επιχειρήσεις- και πέτυχαν τη σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών για την επέκταση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας, αξιοποιώντας το κορυφαίο γεγονός του κλάδου τους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Με την υποστήριξη του Enterprise Greece, του εθνικού φορέα προσέλκυσης επενδύσεων και προώθησης εξαγωγών, οι Έλληνες εκθέτες πραγματοποίησαν συνολικά περισσότερες από 10.000 επιχειρηματικές επαφές.

Ισχυρή παρουσία είχαν και οι εξαγωγείς που συμμετείχαν με την υποστήριξη των Περιφερειών Ηπείρου και Στερεάς Ελλάδος, αλλά και οι εταιρείες του κλάδου της βρώσιμης ελιάς που συμμετείχαν μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος προώθησης ‘Olive You’.   .

Τις πέντε ημέρες της έκθεσης, οι Έλληνες εκθέτες παρουσίασαν στους ξένους εμπορικούς επισκέπτες που επισκέφτηκαν το εθνικό περίπτερο πληθώρα εκλεκτών ελληνικών προϊόντων διατροφής και εγκαινίασαν νέους δρόμους για τις ελληνικές εξαγωγές σε αγορές άνω των 500 εκ. καταναλωτών.

Την εθνική συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, κύριος Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, κύριος Γεώργιος Φιλιόπουλος, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν  με πολλούς από τους εκθέτες. Επίσης, την εθνική συμμετοχή επισκέφτηκε η κυρία Μαρία Κωστοπούλου (Γραμματέας ΟΕΥ Α’), υπεύθυνη του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στα ΗΑΕ.

Η Διεθνής Έκθεση Gulfood διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Ντουμπάι των ΗΑΕ, στο World Trade Centre, ένα μοντέρνο εκθεσιακό χώρο, τον οποίο επισκέπτονται περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες, για να συναντήσουν τους 5.000 περίπου εκθέτες από όλο τον κόσμο.

Enterprise Greece

Ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

Πηγή: exportnews.gr