Αποχαιρετισμός στον Rino Forcella

0

Φόρο τιμής θα αποδώσουν οι εκπρόσωποι της παγκόσμιας βιομηχανίας ελαιολάδου στην επόμενη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC) στον Rino Forcella, ο οποίος απεβίωσε στις 30 Απριλίου.

O Rino Forcella, διετέλεσε επίτιμος πρόεδρος της Federolio, υπηρετώντας για περισσότερα από 30 έτη στη θέση του Γενικού Διευθυντή, αλλά και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του IOC. Αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τον ελαιοκομικό τομέα και έχαιρε καθολικής εκτίμησης, από την Ρώμη και τις Βρυξέλλες έως και την Μαδρίτη. Άλλωστε, το έργο του και η αφοσίωσή του, προκειμένου να εκσυγχρονιστούν οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το παγκόσμιο εμπόριο του ελαιοκομικού τομέα, επαινέθηκε κατά την 60η επέτειο του IOC, τον Νοέμβριο του 2019.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του IOC, Abdellatif Ghedira, εξέφρασε τα συλλυπητήρια εκ μέρους όλων των μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας, με ένα σημείωμα απευθυνόμενο στον πρόεδρο της Federolio, Francesco Tabano, αλλά και στον Γενικό Διευθυντή της και αδελφό του,Tulio Forcella, (τωρινό Αντιπρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής).

Πηγή: International Olive Council