Οι παραγωγοί πρέπει να συνεργαστούν με τους συνεταιρισμούς τους για μια προσεκτική διαχείριση της παραγωγής τους. Είμαστε ακόμη στην αρχή της χρονιάς. Η πίεση στις τιμές ασκείται μεταξύ άλλων από τα προβλήματα της τουρκικής οικονομίας, την συνεχιζόμενη διολίσθηση της τουρκικής λίρας.
Το ελληνικό ελαιόλαδο είναι κυρίως εξαιρετικό παρθένο, κατηγορία στην οποία δεν υπάρχουν σημαντικά αποθέματα κι αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψη τους οι Έλληνες ελαιοπαραγωγοί. Είναι στρεβλή οποιαδήποτε διαδικασία εξισορρόπησης των τιμών παραγωγού, χωρίς να γίνεται αντίστοιχη προσαρμογή των τιμών στη λιανική αγορά που να διευκολύνει την κατανάλωση και την εξασφάλιση μεριδίου που αξίζει το ελαιόλαδο ως υπερέχον ποιοτικά έλαιο σε σχέση με τα σπορέλαια.
Μόσχος Κορασίδης, γενικός διευθυντής Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ).
~~~~~~~
Το olivenews.gr φιλοξενεί απόψεις προσώπων που έχουν γνώση και γνώμη για την αγορά ελαιολάδου, χωρίς να υιοθετεί υποχρεωτικά τις απόψεις αυτές. Ανοίγουμε τον ιστότοπο olivenews.gr στους ελαιοπαραγωγούς-καλλιεργητές αλλά και σε όλους όσους εμπλέκονται στην αγορά του ελαιολάδου μέχρι να φτάσει το προϊόν σε όλους, στους τελικούς καταναλωτές ελαιολάδου. Ενθαρρύνουμε τον δημόσιο διάλογο και φιλοξενούμε κάθε γνώμη ή άποψη, αρκεί αυτή να μην έχει υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο και να προσφέρει γνώση στους αναγνώστες μας σχετική με την ελαιοκομία. Επικοινωνήστε ελεύθερα μαζί μας στο info@olivenews.gr!