Ο αγροτικός χώρος θρηνεί την απώλεια του Κώστα Γιαννοπολίτη

0

Η Άξιον Εκδοτική εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συνεργάτες του Κωνσταντίνου Γιαννοπολίτη, ο οποίος απεβίωσε την Κυριακή σε ηλικία 73 ετών

Ο εκδότης της ¨Αγρότυπος Α.Ε., γεννήθηκε στην Κάτω Βλασία Καλαβρύτων το 1946 και ήταν Γεωπόνος, πτυχιούχος της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών και Διδάκτωρ (Ph.D.) του Michigan State University (Horticulture Dept., Pesticide Research Center) των ΗΠΑ. Διετέλεσε Διευθυντής του Τμήματος Ζιζανιολογίας και προϊστάμενος του Εργαστηρίου Χημικής Αντιμετώπισης Ζιζανίων του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, ως τακτικός ερευνητής, από το 1984 μέχρι το 2009 οπότε και συνταξιοδοτήθηκε.

Διετέλεσε Πρόεδρος και μέλος κατά καιρούς διαφόρων επιστημονικών εταιρειών, εκλεγμένος Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδας και Εμπειρογνώμονας σε Επιτροπές Ειδικών της Ε.Ε. καθώς και Project Leader σε πρόγραμμα της Ε.Ε. (Institution Building) για την προετοιμασία της Ρουμανίας, ως υποψήφιας χώρας, στον τομέα φυτοϋγειονομικού ελέγχου και ελέγχου υπολειμμάτων γεωργικών φαρμάκων (1999-2001).

Συγγραφέας περισσότερων από 300 επιστημονικών άρθρων σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.