Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Μαδρίτη: 500 τρακτέρ στην Ισπανική πρωτεύουσα

τα εισαγόμενα προϊόντα πρέπει να τηρούν τους ίδιους κανόνες που απαιτούνται για τους Ευρωπαίους γεωργούς.

Στο κέντρο της Μαδρίτης κορυφώθηκαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις  την Τετάρτη 21/02, με περίπου 500 τρακτέρ να καταφθάνουν από τις ισπανικές επαρχίες στην πρωτεύουσα και πλήθος κόσμου να διαδηλώνει στο πλάι των αγροτών.

Τα εκατοντάδες τρακτέρ, σταμάτησαν έξω από το Υπουργείο Γεωργίας της Ισπανίας με σύνθημα «Ο αγροτικός κόσμος πεθαίνει». Το κύριο αίτημα τους είναι να μειωθεί το κόστος παραγωγής ενώ παράλληλα καταγγέλλουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

Στις κινητοποιήσεις δεν έλειψαν τα περιστατικά των αστυνομικών παρεμβάσεων. Ισπανοί αστυνομικοί εμπόδισαν κάποια τρακτέρ να καταφθάσουν στην πρωτεύουσα ωστόσο η τελική προσέλευση κατέληξε σε μια μεγάλη αγροτική κινητοποίηση.

Δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας

Ο Υπουργός Γεωργίας Λούις Πλάνας δηλώνει ότι θέλει να βοηθήσει τους Ισπανούς αγρότες. Δεσμεύθηκε εξάλλου εκ νέου τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, για την εφαρμογή ολοκληρωμέων μέτρων, ενός μηχανισμού που προβλέπει ότι τα εισαγόμενα προϊόντα πρέπει να τηρούν τους ίδιους κανόνες που απαιτούνται για τους Ευρωπαίους γεωργούς.