Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Το Οργανοληπτικό Εργαστήριο του ΣΕΒΙΤΕΛ καλωσορίζει τη νέα ελαιοκομική περίοδο

Το Οργανοληπτικό Εργαστήριο του ΣΕΒΙΤΕΛ καλωσορίζει τη νέα ελαιοκομική περίοδο 2019/20 και εύχεται να είναι πλούσια και καλή για όλους τους παραγωγούς.

Η καταξιωμένη διεθνώς Ομάδα Γευσιγνωστών του Εργαστηρίου Οργανοληπτικών Δοκιμών του ΣΕΒΙΤΕΛ ανταποκρίνεται επάξια στην διαρκώς αυξανόμενη αποστολή δειγμάτων για αξιολόγηση, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό, με τακτικές σε τουλάχιστον εβδομαδιαία βάση συνεδριάσεις και στην αμεσότητα αποστολής των Αποτελεσμάτων (παράδοση σε 1-3 μέρες το αργότερο).

Το Εργαστήριο του ΣΕΒΙΤΕΛ, με επικεφαλής την διεθνώς (ορισθείσα Επικεφαλής σε πολλές ομάδες εργασίας του COI – ΔΣΕ) αναγνωρισμένη Χημικό κα Έφη Χριστοπούλου, έχει παράλληλα συνάψει συμβάσεις συνεργασίας με χημικά εργαστήρια, εντός και εκτός της χώρας και συμβάλει με το υπεύθυνο έργο του στη διασφάλιση, τη βελτίωση και την ανάδειξη του ελληνικού ελαιολάδου. 

Η ταυτότητα του Εργαστηρίου Οργανοληπτικών Δοκιμών ΣΕΒΙΤΕΛ 

Το Οργανοληπτικό Εργαστήριο του ΣΕΒΙΤΕΛ λειτουργεί από το 2012 με σκοπό την διασφάλιση και την βελτίωση της ποιότητας του ελληνικού ελαιολάδου, παράγοντας καθοριστικός για την προοπτική και το μέλλον του προϊόντος, λαμβάνοντας υπόψη ότι:

  • το ελαιόλαδο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αγροτικά προϊόντα της χώρας με τεράστια κοινωνική και οικονομική σημασία,
  • η οργανοληπτική αξιολόγηση είναι ποιοτικό κριτήριο και αποτελεί ίσως την σημαντικότερη παράμετρο ποιότητας για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα,
  • η ποιότητα αποτελεί το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτει το ελληνικό ελαιόλαδο απέναντι στους ανταγωνιστές του.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται ο σκοπός και η αποστολή του Εργαστηρίου, ήτοι στην παροχή υπηρεσιών προς όλους όσοι ασχολούνται επιχειρηματικά με το προϊόν, προκειμένου να εξυπηρετούν και να συμβάλλουν στην βελτίωση και διασφάλιση της ποιότητας του ελληνικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

Το Οργανοληπτικό Εργαστήριο ΣΕΒΙΤΕΛ είναι διαπιστευμένο από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) σύμφωνα με το πρότυπο ISO 17025 και παράλληλα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (ΔΣΕ).

Το κόστος των εξετάσεων ανά δείγμα ελαιολάδου, ανέρχεται σε πενήντα ευρώ (€ 50), πλέον τον εκάστοτε ισχύοντα ΦΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Εργαστήριο ή/και την Οργανοληπτική Αξιολόγηση των παρθένων ελαιολάδων, μπορείτε να επικοινωνείτε στα:

τηλ.: 210 3238856  &  e-mail: lab@sevitel.gr

Διακρίσεις για το Οργανοληπτικό Εργαστήριο του ΣΕΒΙΤΕΛ

Υπενθυμίζουμε ότι δύο Ομάδες από γευσιγνώστες του Οργανοληπτικού Εργαστηρίου του ΣΕΒΙΤΕΛ κατέκτησαν προ μηνών, την πρώτη και δεύτερη θέση στον Εθνικό Διαγωνισμό Ομάδων Γευσιγνωστών Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου SAVANTES – Ελλάδα 2019.

Στον εν λόγω Διαγωνισμό, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΤΕΙ Καλαμάτας στις 9/3/2019, συμμετείχαν 15 τριμελείς Ομάδες Ελλήνων γευσιγνωστών και 4 γευσιγνώστες από Τουρκία και Σουηδία.

Την πρώτη θέση κατέλαβε η Ομάδα από Μέλη του Εργαστηρίου του ΣΕΒΙΤΕΛ αποτελούμενη από τους γευσιγνώστες κ.κ. Νίκο Πολυχρονόπουλο, Γιάννη Αγγελή και Παύλο Παναγιωτόπουλο και την δεύτερη θέση η Ομάδα από Μέλη επίσης του Εργαστηρίου του ΣΕΒΙΤΕΛ αποτελούμενη από την κα Έφη Ζωντανού και τους κ.κ. Λυκούργο Πολυχρονόπουλο και Τάκη Δημητρακόπουλο.

Οι δύο νικήτριες Ομάδες, με τη διάκρισή τους αυτή εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στον αντίστοιχο Παγκόσμιο Διαγωνισμό τον προσεχή Οκτώβριο 2019 στην Ισπανία & τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στην ατομική δοκιμασία διακρίθηκαν από την Ομάδα του Εργαστηρίου του ΣΕΒΙΤΕΛ στην πρώτη θέση ο κ. Νίκος Πολυχρονόπουλος, ισοψηφίζοντας με τον κ. Κώστα Τσορώνη (από το ΤΕΙ ΠΕΛ/ΣΟΥ) και στην δεύτερη θέση ο κ. Τάκης Δημητρακόπουλος.

«Οι διακρίσεις της Ομάδας μας, επιβεβαίωσαν την συνοχή, την μεγάλη εμπειρία την πολυετή ενασχόληση και την αντικειμενικότητα όλων των Μελών της Ομάδας του ΣΕΒΙΤΕΛ» είχε τονίσει η Panel Supervisor και Χημικός Εμπειρογνώμων της Ε.Ε και του ΔΣΕ κα Έφη Χριστοπούλου. «Τα συγχαρητήρια, εκτός των 6 συμμετεχόντων Μελών, αξίζουν και στα λοιπά Μέλη της Ομάδας του Εργαστηρίου μας για τη σκληρή δουλειά και το πάθος με το οποίο συμμετέχουν κάθε εβδομάδα στις συνεδρίες και αξιολογήσεις. Επιβεβαιώνεται επίσης ότι η αντικειμενικότητα της Μεθόδου Οργανοληπτικής Αξιολόγησης υπό την προϋπόθεση ότι έμπειροι αξιολογητές είναι σε θέση να κατατάξουν άριστα, ελαιόλαδα από όλες τις ελαιοπαραγωγικές χώρες, όπως αυτά τα οποία αξιολογήθηκαν και στον συγκεκριμένο Διαγωνισμό» είχε συμπληρώσει η κα Χριστοπούλου.

Ανακοίνωση Τύπου

 

Σχετικά άρθρα

Ακολουθήστε μας

5,044ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,570ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
119ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Ελιά & Ελαιόλαδο: Τεύχος 105

Πρόσφατα άρθρα

Επιλεγμένα