Στη Θράκη το Ελληνικό Πρωϊνό

0

Στη Θράκη πήγε το Ελληνικό Πρωϊνό η πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας για τη στήριξη και ανάπτυξη του ελληνικού πρωινού.

imageΤο «Ελληνικό Πρωινό Θράκης» για τα ξενοδοχεία της περιοχής παρουσιάστηκε στην Αλεξανδρούπολη από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας και τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Θράκης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Στο θρακιώτικο «ελληνικό πρωινό» περιλαμβάνονται περισσότερα από 30 συνολικά τοπικά προϊόντα τα οποία θα σερβίρονται στα ξενοδοχεία της περιοχής, όπως τραχανάς, πίττες, σπαραγγόσουπα, πετιμέζι, λαλαγγίτες, αυγά με καβρουμά (γκαϊγκανέ), τηγανητό πιτάκι με τυρί, (γκιοζλεμέδες) τσάι του βουνού, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, μέλι, ελιές, λάδι, καφές, χαλβά με ταχίνι.

Στην προσπάθεια συμμετείχε και το ελαιοτριβείο Κύκλωπας.

«Το στοίχημά μας είναι να φέρνουμε σε επαφή τον παραγωγό με τον ξενοδόχο, για να αναδείξουμε τον γαστρονομικό μας πλούτο», ανέφερε στον χαιρετισμό του, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Σταύρος Βαβίας. Στόχος είναι οι τουρίστες να έρχονται σε άμεση επαφή με τον υψηλό γαστρονομικό πλούτο, που διαθέτει η Θράκη.