ΣΕΒΙΤΕΛ: Oι πρώτες δηλώσεις του Ανανία Καραχανίδη

0

Τις πρώτες του δηλώσεις με την ιδιότητα του νέου προέδρου του ΣΕΒΙΤΕΛ έκανε στο Οlivenews.gr κ. Ανανίας Καραχανίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας KARPEA ΑΕ.

“Είναι τιμή μου η ανάληψη της θέσης του Προέδρου του ΣΕΒΙΤΕΛ, ενός ιστορικού και σημαντικού φορέα, τόσο για τον κλάδο της τυποποίησης, όσο και για τον ελαιοκομικό τομέα.

Είναι προφανές ότι συνεχίζουμε, μαζί με όλα τα Μέλη του Δ.Σ. και παράλληλα με την υποστηρικτική συμβουλευτική παρουσία και του απερχόμενου Προέδρου Γρηγόρη Αντωνιάδη, το έργο που ήδη γίνεται στον Σύνδεσμο, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η ύφεση και τα κατά διαστήματα έκτακτα γεγονότα.

Το προϊόν με το οποίο ασχολούμαστε επί δεκαετίες και το υπηρετούμε από πολλές πλευρές, είναι ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα της αγροτικής οικονομίας της χώρας, με τεράστια κοινωνική και οικονομική σημασία.

Παράλληλα, ιδιαίτερα στην σημερινή συγκυρία, αποτελεί βασικό παράγοντα στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και των εξαγωγών μας.

Ο ΣΕΒΙΤΕΛ, μαζί με την ΕΔΟΕ, πιέζει για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση με συνέπεια και συνέχεια, μιας εθνικής στρατηγικής του τομέα.

Μέσα από αυτή την στρατηγική πιστεύουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε πιο εύκολα τον σκληρό διεθνή αναταγωνισμό, τα προβλήματα και τις αδυναμίες που αντιμετωπίζουμε στην διεθνή σκηνή και θα ενισχύσουμε τη θέση και την αξία του εθνικού μας προϊόντος στην παγκόσμια αγορά.

Η βελτίωση και η διαρκής ανάδειξη της ποιότητας του ελληνικού ελαιολάδου, αποτελεί επίσης έναν από τους διαρκείς στόχους του Συνδέσμου μας και για το λόγο αυτό στηρίζουμε το έργο και την δράση του ΕΦΕΤ.

Η νομιμότητα και διαφάνεια στην αγορά και στην διακίνηση του προϊόντος μέσα από νόμιμα κανάλια, η πάταξη του χύμα, ανώνυμου και συχνά ποιοτικά υποβαθμισμένου ελαιολάδου, επίσης αποτελούν μέρος της διαρκούς μας προσπάθειας.

Τέλος, η διεύρυνση της παρουσίας και της ζήτησης του επώνυμου ελληνικού τυποποιημένου ελαιολάδου στις αγορές του εξωτερικού είναι για τον ΣΕΒΙΤΕΛ μια επιδίωξη που έχει αποδείξει ότι την παλεύει, μέσα από προσπάθειες συλλογικές, αλλά και από την μεμονωμένη δράση των επιχειρήσεων – μελών μας.

Προσβλέπουμε στην καλή συνεργασία με όλους τους φορείς του τομέα, με τους ελαιοπαραγωγούς για την τήρηση ορθών καλλιεργητικών πρακτικών και με τους ελαιουργούς για την καλύτερη δυνατή διαχείριση του ελαιοκάρπου και του παραγώμενου ελαιολάδου.

Από την πολιτεία ζητάμε να φροντίσει για την παραγραφή όλων των αντικινήτρων και γενικώς τη στήριξη κάθε συλλογικής προσπάθειας για τη διασφάλιση της προοπτικής και του μέλλοντος του ελληνικού ελαιολάδου”, δήλωσε στο olivenews.gr ο κ. Καραχανίδης, ο οποίος  μετρά 40 χρόνια στον ελαιοκομικό τομέα.