Ανανέωση ΔΣ στον ΣΕΒΙΤΕΛ – Πρόεδρος ο Ανανίας Καραχανίδης

Ο κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης, μετά από 20 χρόνια στην προεδρία του ΣΕΒΙΤΕΛ και 26 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου αποχωρεί. Την θέση του στην προεδρία του ΣΕΒΙΤΕΛ αναλαμβάνει ο κ. Ανανίας Καραχανίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας KARPEA ΑΕ, με 40 χρονη διαρκή παρουσία στον ελαιοκομικό τομέα.

Κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του κ. Γρηγόρη Αντωνιάδη, ο ΣΕΒΙΤΕΛ κατέστη ο βασικός εκφραστής της Ελληνικής Βιομηχανίας Ελαιόλαδου, τόσο στο εσωτερικό, όσο και ως εκπρόσωπος στους Διεθνείς Οργανισμούς  του τομέα. Συνέβαλε στη δημιουργία της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου, ενώ επί προεδρίας του ο κλάδος απέκτησε ενιαία φωνή, με την συγχώνευση του ΕΣΒΙΤΕ με τον ΣΕΒΙΤΕΛ. Παράλληλα στήριξε την εξωστρέφεια του προϊόντος, ως μοναδική διέξοδο ανάπτυξης του τομέα, με συνέπεια σήμερα οι ποσότητες του εξαγώμενου τυποποιημένου προιόντος να έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με την προ κρίσης περίοδο και να ξεπερνούν κατά 60% την εγχώρια κατανάλωση.

Το Δ.Σ ευχαρίστησε τον κ. Αντωνιάδη για την πολυετή προσφορά του στον τομέα και το ελληνικό ελαιόλαδο και ομόφωνα τον κάλεσε να παραμείνει στον Σύνδεσμο, ως Σύμβουλος Διοίκησης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από την ανασυγκρότηση, διαμορφώθηκε ως ακολούθως:

 

ΠρόεδροςΑνανίας ΚαραχανίδηςΚΑRPEA A.E.
Α΄  ΑντιπρόεδροςΚων/νος ΚουτσιούμπηςΚΟΡΕ Α.Ε.
Β΄ ΑντιπρόεδροςThomas BrinkmannΓΑΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΒΕΕ
Γεν. ΓραμματέαςΚων/νος ΑντωνόπουλοςΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε.
Αν. Γεν. ΓραμματέαςEύα ΓεωργακάκηUPFIELD HELLAS ΜΕΠΕ
ΤαμίαςΑπόστολος ΔουζένηςΑΠ. ΔΟΥΖΕΝΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ
Αναπλ. ΤαμίαςMιχάλης ΚασφίκηςOLICOBROKERS IKE
Σύμβουλος – ΜέλοςΕμμανουήλ ΓιαννούληςΕΛΣΑΠ ΑBETE
Σύμβουλος – ΜέλοςΗλίας ΖαβάκοςΝΟΥΤΡΙΑ Α.Ε.
Σύμβουλος – ΜέλοςΗλίας ΚανάκηςΚΑΝΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ
Σύμβουλος – ΜέλοςΣπυρίδων ΤζαβάραςΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΖΑΒΑΡΑΣ