Ανανέωση ΔΣ στον ΣΕΒΙΤΕΛ – Πρόεδρος ο Ανανίας Καραχανίδης

0

Ο κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης, μετά από 20 χρόνια στην προεδρία του ΣΕΒΙΤΕΛ και 26 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου αποχωρεί. Την θέση του στην προεδρία του ΣΕΒΙΤΕΛ αναλαμβάνει ο κ. Ανανίας Καραχανίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας KARPEA ΑΕ, με 40 χρονη διαρκή παρουσία στον ελαιοκομικό τομέα.

Κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του κ. Γρηγόρη Αντωνιάδη, ο ΣΕΒΙΤΕΛ κατέστη ο βασικός εκφραστής της Ελληνικής Βιομηχανίας Ελαιόλαδου, τόσο στο εσωτερικό, όσο και ως εκπρόσωπος στους Διεθνείς Οργανισμούς  του τομέα. Συνέβαλε στη δημιουργία της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου, ενώ επί προεδρίας του ο κλάδος απέκτησε ενιαία φωνή, με την συγχώνευση του ΕΣΒΙΤΕ με τον ΣΕΒΙΤΕΛ. Παράλληλα στήριξε την εξωστρέφεια του προϊόντος, ως μοναδική διέξοδο ανάπτυξης του τομέα, με συνέπεια σήμερα οι ποσότητες του εξαγώμενου τυποποιημένου προιόντος να έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με την προ κρίσης περίοδο και να ξεπερνούν κατά 60% την εγχώρια κατανάλωση.

Το Δ.Σ ευχαρίστησε τον κ. Αντωνιάδη για την πολυετή προσφορά του στον τομέα και το ελληνικό ελαιόλαδο και ομόφωνα τον κάλεσε να παραμείνει στον Σύνδεσμο, ως Σύμβουλος Διοίκησης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από την ανασυγκρότηση, διαμορφώθηκε ως ακολούθως:

 

Πρόεδρος Ανανίας Καραχανίδης ΚΑRPEA A.E.
Α΄  Αντιπρόεδρος Κων/νος Κουτσιούμπης ΚΟΡΕ Α.Ε.
Β΄ Αντιπρόεδρος Thomas Brinkmann ΓΑΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΒΕΕ
Γεν. Γραμματέας Κων/νος Αντωνόπουλος ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε.
Αν. Γεν. Γραμματέας Eύα Γεωργακάκη UPFIELD HELLAS ΜΕΠΕ
Ταμίας Απόστολος Δουζένης ΑΠ. ΔΟΥΖΕΝΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ
Αναπλ. Ταμίας Mιχάλης Κασφίκης OLICOBROKERS IKE
Σύμβουλος – Μέλος Εμμανουήλ Γιαννούλης ΕΛΣΑΠ ΑBETE
Σύμβουλος – Μέλος Ηλίας Ζαβάκος ΝΟΥΤΡΙΑ Α.Ε.
Σύμβουλος – Μέλος Ηλίας Κανάκης ΚΑΝΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ
Σύμβουλος – Μέλος Σπυρίδων Τζαβάρας ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΖΑΒΑΡΑΣ