Έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε Μοναστήρι στα Χανιά

0

imageΣυνεργεία του ΣΔΟΕ που βρέθηκαν στα Χανιά  πραγματοποίησαν εξονυχιστικούς ελέγχους σε Ιερά Μονή που έχει έντονη εμπορική δραστηριότητα (οίνου και ελαιολάδου) τα τελευταία χρόνια σε διάφορους τομείς.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας των Χανίων zarpa.gr οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ επισκέφθηκαν το ιστορικό Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι Χανίων και έκαναν «φύλλο και φτερό» τα λογιστικά βιβλία του μοναστηριού που όπως είναι γνωστό θεωρείται από τα πλέον πλούσια σε ολόκληρη την Κρήτη καθώς έχει αναπτύξει μια ευρύτατη γκάμα δραστηριοτήτων.

image
Σύμφωνα με την πύλη εκκλησιαστικών ειδήσεων amen.gr  η Μονή Αγίας τριάδας Τζαγκαρόλων, παρά τη μεγάλη της ιστορία και την απαράμιλλη ομορφιά της, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και στη σύγχρονη εποχή. 
Για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων, σύμφωνα πάντα με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, η μονή εξειδικεύτηκε στις βιολογικές καλλιέργειες.

Συνολικά παράγονται 20 τόνοι ελαιολάδου, βιολογικού και έξτρα παρθένου, από τις καλλιέργειες της μονής αλλά και σε συνεργασία με ντόπιους παραγωγούς. Η μονή διαθέτει και δικό της ελαιουργείο. Το 60%-80% της παραγωγής σε ελαιόλαδο πουλιέται στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε Γερμανία, Καναδά, Κίνα και άλλες χώρες.

Ονομαστά είναι επίσης το ξίδι της μονής, καθώς και το πράσινο σαπούνι.

Εκεί όμως που οι μοναχοί έχουν κάνει τη διαφορά είναι στο κρασί τους. Από την ίδρυσή της η Μονή της Αγίας Τριάδος ήταν φημισμένη για τις εκλεκτές ποικιλίες αμπέλου. Η μονή αριθμεί αμπέλια 180 στρεμμάτων με μια δυναμική παραγωγής 70.000 φιάλων.