Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Εκπαιδευτική εσπερίδα από την 4Ε για την ελιά & το ελαιόλαδο

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία  στις 27 Μαρτίου εκπαιδευτική εσπερίδα στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου Αγίων Αναργύρων από την 4Ε (Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας) σε συνεργασία με το Δήμο Αγ. Αναργύρων-Φυλής παρουσία 140 και πλέον ακροατών (και 70 διαδικτυακά). Μίλησαν για θέματα της ελιάς και του ελαιολάδου οι:

  • Σταύρος Βέμμος, Ομότιμος Καθηγητής Δενδροκομίας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα «Ιστορία και διαχρονική αξία της ελιάς για την Ελλάδα»
  • Έφη Χριστοπούλου, χημικός, εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC), ελαιογευσιγνώστρια με θέμα «Παρθένο ελαιόλαδο και καταναλωτής»
  • Νίκος Ανδρικόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής, Χημεία Τροφίμων, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με θέμα: «Ελαιόλαδο και υγεία»
  • Γεώργιος Μπόσκου, Αναπληρωτής καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης, Διαιτολογίας – Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με θέμα: «Φάε 5 ελιές την ημέρα».

Οι επιστήμονες ειδικοί ανέλυσαν απλά και κατανοητά θέματα που αφορούν όλους για την καλλιέργεια της ελιάς, την αξία του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς στη διατροφή, την υγεία, τους τρόπους συντήρησης του λαδιού κ.ά.

Όπως προέκυψε από την μακρά συζήτηση, που ακολούθησε τις ομιλίες το ενδιαφέρον για ενημέρωση είναι εξαιρετικά έντονο. Ο Δήμος εξέφρασε την επιθυμία να επαναληφθούν ανάλογες ομιλίες συζητήσεις και σε σχολεία της περιοχής και η 4Ε δήλωσε ότι είναι πρόθυμη να ανταποκριθεί.

Σχετικά άρθρα

Ακολουθήστε μας

5,044ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,570ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
119ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Ελιά & Ελαιόλαδο: Τεύχος 105

Πρόσφατα άρθρα

Επιλεγμένα