Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Συνέδριο για την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στην ελαιοκαλλιέργεια από τον IOC και το Πανεπιστήμιο της Jaén

Στόχος του φετινού συνεδρίου είναι να επικοινωνήσει τις ευεργετικές ιδιότητες που παρέχει η ελαιοκαλλιέργεια στο κλίμα και τη διασφάλιση της βιοποικιλότητας, επισημαίνοντας τους κινδύνους λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (IOC) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Jaén  (Universidad de Jaén), κύριας ελαιοπαραγωγού περιοχής της Ισπανίας, διοργανώνουν συνέδριο για την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στην ελαιοκαλλιέργεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι το δεύτερο συνέδριο που διοργανώνεται στα κεντρικά γραφείο του IOC στη Μαδρίτη, μετά από το συνέδριο για την ετικέτα στο ελαιόλαδο.

Συγκεκριμένα, το νέο αυτό συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “OLEA”, ένα πρόγραμμα που ενθαρρύνει τη συλλογική έρευνα, μέσα από τη συνεργασία μεταξύ ερευνητών, δημοσίων φορέων, πανεπιστημίων και λοιπών ερευνητικών ινστιτούτων.

Το “OLEA” είναι ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2017 στις Βρυξέλλες, όπου και διεξήχθη η πρώτη συνάντηση, ενώ ακολούθησαν συναντήσεις τον Ιανουάριο του 2018, τον Δεκέμβριο του 2019 και τον Μάιο του 2020, με τη συμμετοχή -για πρώτη φορά- και του IOC.

Κύριος στόχος του φετινού Συνεδρίου είναι να επικοινωνήσει τις ευεργετικές ιδιότητες που παρέχει η ελαιοκαλλιέργεια στο κλίμα και τη διασφάλιση της βιοποικιλότητας, προωθώντας προγράμματα όπως το “Olivares Vivos” (Ζωντανοί Ελαιώνες), όπου προβάλλονται τα οφέλη και των παραδοσιακών ελαιώνων (δέσμευση άνθρακα, προστασία βιοποικιλότητας), επισημαίνοντας την ανάγκη να μην εγκαταλειφθούν.

Το Συνέδριο αυτό μπορείτε να το παρακολουθήσετε ζωντανά μέσα από τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=DSDaKvVQubE

 

Σχετικά άρθρα

Ακολουθήστε μας

5,044ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,570ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
119ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Ελιά & Ελαιόλαδο: Τεύχος 105

Πρόσφατα άρθρα

Επιλεγμένα