Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Όλη η Ημερίδα της 4Ε με θέμα: “Ελαιόλαδο – Πυρηνέλαιο – Σπορέλαια” (vid)

Παρουσιάζουμε το βίντεο ολόκληρης της Ημερίδας.

Παρουσιάζουμε σήμερα το βίντεο ολόκληρης της συζήτησης που διεξήχθη στο πλαίσιο της Ημερίδας της 4Ε με θέμα “Ελαιόλαδο – Πυρηνέλαιο – Σπορέλαια: Σχέσεις διατροφικής αξίας και οικονομίας“.

Ο Σταύρος Βέμμος, Πρόεδρος της 4Ε, κήρυξε την έναρξη της συζήτησης.

Το πρόγραμμα της συζήτησης είχε την ακόλουθη μορφή:

Α’ Μέρος: Σχέσεις οικονομίας-αγορά-τιμές

– Δήμητρα Αλιέως (Οικονομολόγος PhD, εμπειρογνώμων διεθνούς εμπορίου ελαιολάδου, μέλος 4Ε)
– Μανώλης Γιαννούλης (Πρόεδρος ΣΠΕΛ, ΕΔΟΕ)

– Δημήτρης Ψαλτόπουλος (Οικονομολόγος με ειδίκευση στην Οικονομική Ανάπτυξη και την Αγροτική Πολιτική. Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, ΑΠΘ, μέλος 4Ε)

Β’ Μέρος: Σχέσεις διατροφικής αξίας

– Αντωνία Τριχοπούλου (Ακαδημαϊκός, Πρόεδρος Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας, Ομότιμη καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής  ΕΚΠΑ, Επίτιμο μέλος 4Ε)
Δημόπουλος Κωνσταντίνος (Χημικός, Ομότιμος καθηγητής Βιοχημείας και Χημείας Τροφίμων, ΕΚΠΑ, με έρευνα στα λιποειδή και την εμπλοκή τους στη φλεγμονή και τις φλεγμονώδεις ασθένειες, μέλος 4Ε)
Ανδρικόπουλος Νίκος (Ομότιμος Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, μέλος 4Ε)
Μπόσκου Γεώργιος (Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας -Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, μέλος 4Ε).

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησαν ερωτήσεις και εκτενής συζήτηση.

Συντόνισε ο Βασίλης Ζαμπούνης (Γεωργοοικονομολόγος, συγγραφέας, δημοσιογράφος, εκδότης Ελιά & Ελαιόλαδο, Olivenews.gr, μέλος 4Ε).

Ακολουθεί το βίντεο της Ημερίδας, το οποίο είναι διαθέσιμο και στο κανάλι του Olivenews στο YouTube:

 

Σχετικά άρθρα

Ακολουθήστε μας

5,044ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,570ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
119ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Ελιά & Ελαιόλαδο: Τεύχος 105

Πρόσφατα άρθρα

Επιλεγμένα