Ημερίδα στο Ηράκλειο για τη λειψυδρία

0

Με το καλοκαίρι να έχει ξεκινήσει με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, δεν είναι περίεργο που στην Κρήτη, η οποία πλήτεται από παρατεταμένη ανοβρία, θα πραγματοποιηθεί σχετική ενημερωτική ημερίδα.

Την εκδήλωση για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στο νομό Ηρακλείου, οργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδρίων της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Ομιλητές θα είναι ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, με θέμα: «Νέο Θεσμικό πλαίσιο για την Ενιαία Διαχείριση των Υδάτινων Πόρων», ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Καλογερής, με θέμα: «Η ποιότητα των υδάτων στην Περιφέρεια Κρήτης: Παρακολούθηση και Προστασία».

O δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, θα αναπτύξει το θέμα: «Οι ΔΕΥΑ στη νέα εποχή και τα άλλα προβλήματα που πρέπει να διαχειριστούν», ο γεωλόγος, Μαρίνος Κριτσωτάκης, διευθυντής Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αναφερθεί στο θέμα: «Η ανομβρία στην Κρήτη και μέτρα αντιμετώπισης της λειψυδρίας» και ο Αλέξανδρος Στεφανάκης πρόεδρος του παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ θα παρουσιάσει την ομιλία του με θέμα: «Η ορθολογική χρήση του νερού. Μια διαχρονική απαίτηση, μια σύγχρονη ανάγκη. Πως; Ποιοί;».

Επίσης, ο Νίκος Νικολαΐδης, Καθηγητής στη Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης θα μιλήσει με θέμα: «Το υδρολογικό ισοζύγιο της Κρήτης ως βάση για την ενημέρωση, κατανόηση και αντιμετώπιση της λειψυδρίας».
Για την επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων λυμάτων ως εργαλείο μείωσης των επιπτώσεων της λειψυδρίας και βελτίωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της γεωργικής παραγωγής, θα μιλήσει ο Θρασύβουλος Μανιός, Καθηγητής στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Κρήτης.

Τέλος, «Ασύρματοι αισθητήρες χαμηλού κόστους χωρίς μπαταρία για έξυπνη γεωργία», είναι ο τίτλος της ομιλίας του Άγγελου Μπλέτσα, Αναπληρωτή Καθηγητή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης.