Argoliva 2015

0

imageΗ ελαιοκαλλιέργεια στην Αργεντινή κατέχει σημαντική θέση στη διεθνή κατάταξη με περισσότερους από τρεις αιώνες ιστορίας. Τις τελευταίες δεκαετίες, ο τομέας της ελιάς πέρασε μια βαθιά αναδιάρθρωση, όχι μόνο ως προς τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις, αλλά και ως προς τις ποικιλίες, την τεχνολογία και την ποιότητα. Αυτός είναι ο λόγος, για την ανάδειξη αυτών των αλλαγών και εξελίξεων, το Σαν Χουάν (Αργεντινή) θα φιλοξενήσει την 5η ελαιοκομική διεθνή συνάντηση "Argoliva 2015".

Αυτή η διεθνής εκδήλωση προέρχεται από την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα σε έναν από τους πιο σημαντικούς παραγωγικούς κλάδους του Σαν Χουάν και να τον προβάλει σε εθνικό αλλά και διεθνή επίπεδο. Η συνάντηση αυτή υποστηρίζεται με τη συμμετοχή του Υπουργείου Παραγωγής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Σαν Χουάν, της Γραμματείας Οικονομικής Πολιτικής, της Διεύθυνσης Εξωτερικού Εμπορίου, του Πανέλ Γευσιγνωσίας του Πανεπιστημίου Universidad Católica de Cuyo, του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Επενδύσεων και πλήθος άλλων Οργανισμών καθώς και του ιδιωτικού τομέα.

Η ARGOLIVA, μέσα από τις δράσεις της έχει ως κύρια αποστολή την ενίσχυση και την προώθηση της ανάπτυξης του τομέα του ελαιολάδου, επιδιώκοντας την ενεργό συμμετοχή των διαφόρων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και την ανταλλαγή εμπειριών.

Οι στόχοι της εκδήλωσης είναι:

– Η εθνική και διεθνής προβολή της ελαιοκαλλιέργειας της Αργεντινής
– Η ενημέρωση του ελαιοκομικού τομέα, μέσω της γνώσης των νέων καταναλωτικών τάσεων, αγορές-στόχους, τεχνικά θέματα, κ.α.
– Η αναγνώριση και γνωστοποίηση στο κοινό της ποιότητας των ελαίων της Αργεντινής μέσω διαγωνισμών
– Η συμβολή στη δημιουργία ή την ενίσχυση των διεθνών επιχειρηματικών επαφών
– Η προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής, μέσω της ενίσχυσης των σημαντικότερων παραγωγικών και εξαγωγικών κλάδων του Σαν Χουάν
– Η συμμετοχή των παραγωγών σε δραστηριότητες που ωφελούν τον τομέα

Η Argoliva 2015 περιλαμβάνει Διεθνή Διαγωνισμό Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου | Βραβείο Domingo Faustino Sarmiento, Πάνελ γευσιγνωσίας, διαγωνισμό και μαθήματα μαγειρικής, διάφορα φεστιβάλ κ.α.