Βραβείο καλύτερου Ελληνικού ελαιολάδου για την Terra Creta στο Olive Oil Awards Zurich 2020

0

Το βραβείο του καλύτερου ελληνικού ελαιολάδου (Best of Greece) έλαβε το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Grand Cru της Terra Creta, στον ιδιαίτερα δύσκολο διαγωνισμό της Ελβετίας, Olive Oil Awards Zurich  2020, με έδρα το Πανεπιστήμιο  Εφαρμοσμένων Επιστημών της Ζυρίχης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Grand Cru, είναι και το μοναδικό ελληνικό ελαιόλαδο που συγκέντρωσε ικανή βαθμολογία για να μπει στην λίστα «Βest of the Βest olive oils 2020» και, στη συνέχεια, να διακριθεί.

Η Terra Creta έχει την έδρα της στον ελαιώνα του Κολυμβαρίου Χανίων.  Με απόλυτη προσήλωση στην ποιότητα έχει καταφέρει να εξάγει το κρητικό ελαιόλαδο σε περισσότερες από 45 χώρες ανά τον κόσμο, έχοντας αποσπάσει πλέον 100 διακρίσεις σε διεθνείς και εγχώριους διαγωνισμούς και κατέχει μία από τις κορυφαίες θέσεις στις εξαγωγές ελληνικού ελαιόλαδου.

Το προϊόν προσεγγίζεται ολιστικά και για το αποτέλεσμα συνεργάζονται ομάδες παραγωγών και γεωπόνων, ενώ παράλληλα λειτουργεί ένα υπερσύγχρονο ελαιουργείο και μονάδα τυποποίησης. Η φιλοσοφία της εταιρείας βασίζεται στην παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, με βιώσιμες πρακτικές.

Τα Olive Oil Awards ξεκίνησαν να διοργανώνονται το 2001 από την ομάδα Αισθητηριακών Επιστημών στο Ινστιτούτο Καινοτομίας Τροφίμων και Ποτών στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, στα πλαίσια της έκθεσης Gourmesse.

Από τότε που πραγματοποιήθηκε αυτή η εκδήλωση, τα Olive Oil Awards συνεχίστηκαν κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία. Έτσι, η ιδέα αναπτύχθηκε και βελτιώθηκε, με τη δημιουργία ενός εκπαιδευμένου πάνελ δοκιμαστών, του Swiss Olive Oil Panel (SOP), το οποίο είναι διαπιστευμένο σύμφωνα με το ISO 17025 από τον Οκτώβριο του 2006 και από το 2013 αναγνωρίστηκε και επίσημα από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιόλαδου (IOC).