Το Alfa Laval Olive Oil Booster βοηθά τα ελαιοτριβεία να φτάσουν σε νέα επίπεδα παραγωγικότητας

Το Alfa Laval Olive Oil Booster αποτελεί καινοτομία στο χώρο της βιομηχανίας και έχει σχεδιαστεί από επαγγελματίες εξειδικευμένους στο συγκεκριμένο τομέα.

0

Με στόχο να βοηθήσει τους ελαιοτριβείς να μεγιστοποιήσουν την ποσότητα ελαιολάδου υψηλής ποιότητας που μπορούν να παράξουν, η Alfa Laval έχει κυκλοφορήσει το Olive Oil Booster. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι ένας καινοτόμος συνδυασμός διαφορετικών τεχνολογιών που έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να λειτουργούν αρμονικά με την υπόλοιπη γραμμή παραγωγής και να βοηθούν στη βελτίωση της συνολικής απόδοσης εξαγωγής ελαιολάδου, στην αύξηση της περιεκτικότητας του ελαιόλαδου σε αντιοξειδωτικά και στη μείωση της κατανάλωσης νερού κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Το Alfa Laval Olive Oil Booster αποτελεί καινοτομία στο χώρο της βιομηχανίας και έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από επαγγελματίες εξειδικευμένους στο συγκεκριμένο τομέα. Μπορεί να αντικαταστήσει την παραδοσιακή τεχνολογίας μάλαξης ή να λειτουργήσει παράλληλα με αυτή. Το κύριο μέρος του συστήματος αποτελείται από μία οριζόντια δεξαμενή ανάμιξης εξοπλισμένη με έναν πλακοειδή εναλλάκτη θερμότητας (Plate Heat Exchanger-PHE) και ένα φυγοκεντρικό decanter. Έτσι, μέσω της διεργασίας αυτής, στην οποία επίσης
περιλαμβάνονται χαμηλότερες θερμοκρασίες παραμονής και πίεση κενού, λαμβάνονται μεγαλύτερες ποσότητες ελεύθερου ελαίου στην πάστα ελιάς με υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Τα αυξημένα επίπεδα αντιοξειδωτικών έχουν, επίσης, ευεργετική επίδραση στην ποιότητα του ελαιολάδου.

Βελτιωμένη απόδοση για ολόκληρη την περίοδο συγκομιδής

Αυτή η νέα τεχνολογία είναι ιδανική για τη μεγιστοποίηση εξαγωγής ελαιολάδου στις πιο δύσκολες συνθήκες, κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι παρασκευαστές ελαιολάδου μπορούν να επωφεληθούν από καλύτερες αποδόσεις για σημαντικά μεγαλύτερες περιόδους. Επιπρόσθετα
σε αυτό και την υψηλότερη ποιότητα ελαιολάδου, το Olive Oil Booster καταναλώνει επίσης
λιγότερο νερό, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα υψηλότερη δυναμικότητα επεξεργασίας. Αυτό
σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια αρνητική επίδραση στο κόστος λειτουργίας, παρά μόνο θετικές επιδράσεις σε όλους τους άλλους τομείς.

«Με αυτήν την τεχνολογία, οι παραγωγοί ελαιολάδου μπορούν να δουν άμεσα οφέλη», αναφέρει ο Giacomo Costagli, Διευθυντής του Επιχειρηματικού Κέντρου Ελαιολάδου στην Alfa Laval. «Ακόμη, η απόδοση της επένδυσης μόνο αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, καθώς το Olive Oil Booster εξασφαλίζει υψηλότερες αποδόσεις και καλύτερα προϊόντα τα οποία μπορούν να πωληθούν σε υψηλότερες τιμές. Βοηθάει επίσης στη βελτίωση της βιωσιμότητας καθώς όχι μόνο είναι ενεργειακά αποδοτικό, αλλά επιτρέπει και στους παραγωγούς να παράγουν περισσότερα με λιγότερα».

Ο καινοτόμος συνδυασμός διαφορετικών τεχνολογιών σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία της Alfa Laval έχει οδηγήσει σε μία λύση η οποία μπορεί να βοηθήσει το κάθε παραγωγό ελαιολάδου να βελτιώσει τα προϊόντα και τα κέρδη του. Είναι ιδανικό για μία σειρά τύπων διεργασιών, από την πρώτη εξαγωγή με ασυνεχή ή συνεχή τρόπο, μέχρι τη δεύτερη εξαγωγή ή την επανάλεση. Το Olive Oil Booster είναι επίσης κατάλληλο για όλες τις διεργασίες που αφορούν την εξαγωγή ελαίου από φρουτοπολτό, όπως εξαγωγή ελαίου αβοκάντο, γεγονός το οποίο επιτρέπει σε μία ευρύ φάσμα επιχειρήσεων να αποκομίσουν τα οφέλη της τεχνολογίας αυτής.

Για να μάθετε περισσότερα για το Alfa Laval Olive Oil Booster, παρακαλώ επισκεφθείτε:
www.alfalaval.gr/oliveoilbooster

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε:

Konstantinos Axaridis
Regional Sales Manager Greece, Food & Water Division
Τηλέφωνο: +30 2106683562
E-mail: konstantinos.axaridis@alfalaval.com

Giacomo Costagli
Business Centre Manager Olive Oil
Phone: +39 34 82 52 61 41
E-mail: giacomo.costagli@alfalaval.com