Διαδικτυακές ομιλίες καινοτομίας και ατομικές συναντήσεις με τους δημιουργούς των καινοτομιών (B2B meetings) στους τομείς της ελαιοκομίας και των βοσκοτόπων

0

To Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) διοργανώνει μια διαδικτυακή συνάντηση στις 20-22 Ιουλίου από τις 10 π.μ. έως τις 3:30 μ.μ., με παρουσιάσεις 15     λεπτών και συναντήσεις Business 2 Business (B2B) για την παρουσίαση καινοτομιών στους τομείς της ελαιοκομίας και των βοσκοτόπων σε παραγωγικούς φορείς, συνεταιρισμούς, αγροτικές επιχειρήσεις, ελαιοκαλλιεργητές, ελαιουργεία που αναζητούν λύσεις για την αντιμετώπιση προκλήσεων που αντιμετωπίζουν. Η συμμετοχή του κοινού στην συνάντηση επιτρέπει την σύναψη νέων επαφών και ενημέρωση σε καινοτόμες ιδέες, εργαλεία και services.

Ο στόχος είναι η ενημέρωση και αλληλεπίδραση μεταξύ των φορέων που παράγουν τις καινοτομίες και αυτών που μπορούν δυνητικά να τις χρησιμοποιήσουν.

Η εγγραφή είναι πλέον ανοιχτή στο link (https://livingagro-brokerage-event-2021.b2match.io/signup) και είναι δωρεάν.

Από Έλληνες δημιουργούς καινοτομιών, ερευνητές και επιχειρηματίες\ιδιωτικοί φορείς θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις στα ελληνικά, σε ένα ευρύ φάσμα καινοτομιών που αφορούν τα ακόλουθα θέματα:

  • Συγκαλλιέργεια σε ελαιώνες
  • Γεωργία ακριβείας
  • Μηχανήματα
  • Προσδιορισμός οφέλους για την υγεία
  • Προσδιορισμός ποικιλίας προέλευσης ελιάς και ελαιόλαδου
  • Προετοιμασία για την αλλαγή του κλίματος
  • Επαναχρησιμοποίηση παραδοσιακών πρακτικών διαχείρισης αγροδασολίβαδων

Οι πληροφορίες για την κάθε καινοτομία αναφέρονται στα ελληνικά, αναλυτικά στην agenda της εκδήλωσης (https://livingagro-brokerage-event-2021.b2match.io/agenda). Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται στο «κλείσιμο» ιδιωτικών συναντήσεων απευθείας με τους δημιουργούς των καινοτομιών μέσω της πλατφόρμας του δικτύου praxis, πατώντας “request meeting” στο προφίλ του κάθε ενδιαφερόμενου δημιουργού. Αυτό θα τους επιτρέψει να ρωτήσουν συγκεκριμένες απορίες και να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για τις καινοτομίες.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις καινοτομίες στα αγγλικά επισκεφτείτε τον σύνδεσμο

http://www.enicbcmed.eu/livingagro-innovations-catalogue-greek-b2b-meetings

Η συνάντηση οργανώνεται από το Τμήμα Γενετικής & Βιοτεχνολογίας Οπωροκηπευτικών και πραγματοποιείται στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος LIVINGAGRO ENI CBC Med http://www.enicbcmed.eu/home το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (90%) και Εθνικούς Πόρους (10%). Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο συντονιστή του έργου για την Ελλάδα, Δρ. Παναγιώτη Καλαϊτζή-Συντονιστή Σπουδών & Έρευνας-Τμήμα Γενετικής & Βιοτεχνολογίας Οπωροκηπευτικών- panagiot@maich.gr , τηλ. 2821035030.

Καινοτομίες που θα παρουσιαστούν

Συγκαλλιέργεια σε ελαιώνες

Γεωργία ακριβείας

Μηχανήματα

Προσδιορισμός οφέλους για την υγεία

  • Καινοτομία 10 : The Olive PredictorΠροκόπιος Μαγιάτης-Τομέας Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων-Τμήμα Φαρμακευτικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Προσδιορισμός ποικιλίας προέλευσης ελιάς και ελαιόλαδου

Προετοιμασία για την αλλαγή του κλίματος

Επαναχρησιμοποίηση παραδοσιακών πρακτικών διαχείρισης αγροδασολίβαδων

Τι είναι το LIVINGAGRO;

Το «LIVINGAGRO – Cross Border Living Laboratories for Agroforestry- Εργαστήρια διασυνοριακής διαβίωσης για την Αγροδασοπονία» είναι ένα έργο που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (90%) και Εθνικούς Πόρους (10%), και είναι αφιερωμένο στη συνάντηση/συγκέντρωση δημιουργών καινοτομιών και ενδιαφερόμενων φορέων για αμοιβαίες επωφελείς συνεργασίες που βασίζονται σε «ζωντανά εργαστήρια» (living labs) σχετικά με το πολυλειτουργικό σύστημα της ελιάς και τα βοσκοτόπια. Αυτά τα «ζωντανά εργαστήρια» περιλαμβάνουν στενότερη συνεργασία μεταξύ ερευνητών και οικονομικών φορέων, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων ελαιοκαλλιεργητών, των κτηνοτρόφων και άλλων ενδιαφερόμενων στον τομέα της ελιάς και της αγρο-δασοπονίας.

Τι κάνουν οι συνεργάτες του LIVINGAGRO;

Αντί απλώς να κάνουν έρευνα σε απομονωμένα εργαστήρια, οι ερευνητές ζητούν από τους αγρότες, τους εκπροσώπους των εταιρειών, τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς για πληροφορίες σχετικά με τους τύπους προβλημάτων που πρέπει να λύσουν, καθώς και για τις πιο εφαρμόσιμες λύσεις.

Τα μέλη της ομάδας LIVINGAGRO ανέλυσαν τα αιτήματα από πολλούς ενδιαφερόμενους που σχετίζονται με την ελιά, το ελαιόλαδο και την αγρο-δασοπονία για να προσδιορίσουν τις ανάγκες τους. Πολλοί ερωτηθέντες έδειξαν ότι επιθυμούν να αυξήσουν την ποιότητα του προϊόντος τους, να βελτιώσουν την υγεία των φυτών ή / και τη γονιμότητα του εδάφους, να μειώσουν το κόστος παραγωγής τους, να αυξήσουν την παραγόμενη ποσότητα και να μειώσουν τη χρήση χημικών προϊόντων.