Αρχές γευσιγνωσίας ελαιολάδου και γευστικής αρμονίας με το φαγητό

Γνωρίζοντας τον πρωταγωνιστή της κουζίνας μας και της καθημερινής μας διατροφής, το συστατικό που καταναλώνουμε καθημερινά για όλη τη ζωή μας…το Ελαιόλαδο!

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Το Open Office by IMC, ένας σύγχρονος πολυχώρος εργασίας, έμπνευσης, δικτύωσης και ανάπτυξης, έχοντας κερδίζει την προτίμηση εκατοντάδων επιχειρηματιών και επαγγελματιών απ’ όλους τους κλάδους και απ’ όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με την Αννίτα Ζάχου Εμπειρογνώμων Δοκιμάστρια Παρθένων Ελαιολάδων, Γεωπόνο και ιδρύτρια της Mykonos Olive Oil Tasting, διοργανώνει ένα Επιχειρηματικό Γαστρονομικό Εργαστήρι με σκοπό να υψώσει την σημαία του ποιοτικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

Το ελαιόλαδο είναι η κορωνίδα της Μεσογειακής Διατροφής και βασικό συστατικό της καθημερινής μιας διατροφής προσφέροντας απλόχερα τα πολλαπλά του οφέλη για την υγεία αλλά και τη μοναδική του γεύση. Είναι ένας φυσικός “χυμός” που αποτελεί το πιο υγιεινό άρτυμα, ικανό να νοστιμέψει κάθε μαγειρική μας δημιουργία.

Είναι όμως είναι όλα τα ελαιόλαδα ίδια; Προσφέρουν όλα οφέλη για την υγεία και μοναδική γεύση; Ταιριάζουν όλα τα ελαιόλαδα με όλα τα φαγητά; Πόσο σίγουρος/η είσαι ότι το ελαιόλαδο που αγοράζεις ανταποκρίνεται στα χρήματα που πληρώνεις; Πόσο καλά ξέρεις να επιλέγεις ποιοτικό ελαιόλαδο και να το χρησιμοποιείς σωστά στην κουζίνα σου; Πόσο σίγουρος/η είσαι ότι ο τενεκές ή τα ελαιόλαδα γενικότερα που προμηθεύεσαι ή εμπορεύεσαι ανταποκρίνονται στα χρήματα που πληρώνεις και αν είναι ασφαλή για την υγεία τη δική σου ή των πελατών σου;

Το Εργαστήρι απευθύνεται σε:

-Καταναλωτές, λάτρεις της γαστρονομίας, ερασιτέχνες μάγειρες, food bloggers & foodies.

-Επαγγελματίες της εστίασης.

-Παραγωγούς ελαιολάδου και ελαιουργούς.

-Επαγγελματίες χονδρικού και λιανικού εμπορίου ελαιολάδου, εξαγωγείς και buyers αλυσίδων τροφίμων.

Φοιτητές σχολών μαγειρικής τέχνης.

Αυτό το σεμινάριο έχει σκοπό να σου δώσει όλες εκείνες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να ξέρεις να:

-επιλέγεις ποιοτικό ελαιόλαδο για εσένα, την οικογένειά σου ή την επιχείρησή σου

-ταιριάζεις τις διαφορετικές του ποικιλίες με το φαγητό και να δημιουργείς μοναδικά πιάτα

-μαγειρεύεις με αυτό σωστά διατηρώντας τις ωφέλιμες ιδιότητες του για την υγεία

-το αποθηκεύεις με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρεί τις θετικές του ιδιότητές του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ!!!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ!!!

ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

-Οι σημαντικότερες Ελληνικές ποικιλίες ελιάς.

-Διαδικασία παραγωγής & επεξεργασίας.

-Ποιοτικά χαρακτηριστικά ελαιολάδου και κατηγορίες.

-Βασικές αρχές οργανοληπτικής ανάλυσης.

-Τα οργανοληπτικά ελαττώματα του ελαιολάδου και οι θετικές του ιδιότητες.

-Γευσιγνωσία 9 ελαιολάδων. 6 εξ. παρθένων και 3 ελαττωματικών.

-Γευστική αρμονία ελαιολάδου και φαγητού (food pairing).

-Υψηλά Φαινολικά Ελαιόλαδα.

-Όλα τα οφέλη του ελαιολάδου για την υγεία & την ομορφιά.

-Αποθήκευση – Συντήρηση Ελαιολάδου

-Μύθοι και αλήθειες για το ελαιόλαδο

 

Πριν την έναρξη οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν στον χώρο τους:

-6 εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα διαφορετικών (βραβευμένων σε διεθνείς διαγωνισμούς) Ελληνικών ποικιλιών σε γυάλινα μπουκάλια των 30ml το καθένα και 3 ελαττωματικά

-Ποτήρια γευσιγνωσίας ελαιολάδου από βιοδιασπώμενο υλικό

-Σουπλά και φόρμα αξιολόγησης των ελαιολάδων

-Πιστοποιητικό παρακολούθησης (στο τέλος του σεμιναρίου)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 10:30

ΚΟΣΤΟΣ – 120,00€

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ: https://www.eventora.com/el/Events/geusignosia_elaioladou

ή επικοινωνήστε με:

email: info@openofficevolos.gr

τηλ. 2421023099, 6974325528

Σημείωση: H χρήση μικροφώνου και κάμερας είναι υποχρεωτική, λόγω βιωματικότητας του εργαστηρίου.

Μετά το τέλος του σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν την βεβαίωση παρακολούθησης.

Εισηγήτρια Σεμιναρίου

Η Αννίτα Ζάχου είναι Γεωπόνος, Εμπειρογνώμων Δοκιμάστρια Παρθένων Ελαιολάδων διπλωματούχος του Πανεπιστημίου της Jaen & πιστοποιημένη από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαίας (IOC), Τεχνικός Σύμβουλος Παραγωγής και Διασφάλισης Ποιότητας Ελαιολάδου, Εκπαιδεύτρια Γαστρονομίας Ελαιολάδου σε Επαγγελματίες της Εστίασης, Σύμβουλος Ελαιοτουρισμού, Holistic Life & Wellness Coach, Αρθρογράφος και Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων.

Το 2018 αποφάσισε να αφήσει την Αθήνα και μια καριέρα σε πολυεθνική και να μετακομίσει στη Μύκονο όπου ίδρυσε τη Mykonos Olive Oil Tasting. Μια εταιρεία εκπαιδευτική και συμβουλευτική που προσφέρει σεμινάρια πάνω στη γευσιγνωσία & γαστρονομία του ελαιολάδου, τη Μεσογειακή Διατροφή, την Ολιστική Υγεία και Ευεξία σε επισκέπτες από το εξωτερικό, επαγγελματίες της εστίασης, παραγωγούς, εμπόρους, καταναλωτές και παιδιά στη Μύκονο αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Σκοπός της είναι να μοιραστεί τη γνώση και την εμπειρία της για την αξία, την ποιότητα, τη σωστή επιλογή και τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου και της Μεσογειακής Διατροφής δημιουργώντας πρεσβευτές τους σε όλο τον κόσμο.

Πιστεύει πως το να μάθει κάνεις να δοκιμάζει και να αξιολογεί το ελαιόλαδο είναι μια από τις σημαντικότερες γνώσεις που μπορεί να προσφέρει στον εαυτό του διότι το εξ. π. ελαιόλαδο δεν είναι μόνο το κυριότερο συστατικό της κουζίνας μας και της καθημερινής μας διατροφής αλλά και ένα μοναδικό ελιξίριο υγείας, ομορφιάς και ευεξίας.