4E – Καμπάνια ενημέρωσης των καταναλωτών: Μαθαίνω για το Λάδι και την Ελιά, την Υγεία και τη Μεσογειακή Διατροφή

0

Με την αρχή της νέας ελαιοκομικής περιόδου 2019/2020, η Επιστημονική Εταιρεία  Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε), αρχίζει μια καμπάνια εξωστρέφειας με στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών.

Με την υποστήριξη και υπό την αιγίδα δήμων της Αττικής, αρχίζει μια σειρά εκδηλώσεων με θέμα «Μαθαίνω για το Λάδι και την Ελιά, την Υγεία και τη Μεσογειακή Διατροφή».

Η 1η εσπερίδα θα γίνει στο δήμο Περιστερίου, στο αμφιθέατρο του δημαρχείου, Δ/νση: Πλατεία Δημοκρατίας 1 (Είσοδος από Εθνικής Αντιστάσεως) – Στάση Μετρό Περιστέρι, την 1η Νοεμβρίου 2019, ώρα 18:00.

Η δεύτερη εσπερίδα θα διεξαχθεί στο δήμο Γλυφάδας, Δ/νση: Μελίνα Μερκούρη – Δημοτικό Κινηματοθέατρο Γλυφάδας, Ανατολικής Ρωμυλίας 127, στις 18 Νοεμβρίου 2019, ώρα 18:00

Θεματολογία

Μαθαίνω για το Λάδι και την Ελιά, την Υγεία και τη Μεσογειακή Διατροφή

  1. Η διατροφή ως στοιχείο πολιτισμού. Δρ. Αικατερίνη Πολυμέρου Καμηλάκη , τ. διευθύντρια Λαογραφικού Κέντρου Ακαδημίας Αθηνών, πρόεδρος της 4Ε,
  2. Τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής, από την παιδική ηλικία έως τα βαθειά γηρατειά. Δημοσθένης Παναγιωτάκος, καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής, Αντιπρύτανης Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, και, Αλεξάνδρα Φωσκόλου, επιστημονική συνεργάτης και υποψήφια διδάκτωρ,
  3. Οι ποιοτικές κατηγορίες του ελαιολάδου, κανόνες σωστής χρήσης και συντήρησης. Έφη Χριστοπούλου, χημικός, γευσιγνώστρια, εμπειρογνώμων, ΕΕ και IOC,
  4. Φάε 5 ελιές την ημέρα! Γιώργος Μπόσκου, καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
  5. Πυρηνέλαιο, ο άγνωστος συγγενής του ελαιολάδου. Νίκος Ανδρικόπουλος, ομότιμος καθηγητής Βιοχημείας και Χημείας Τροφίμων, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Συζήτηση με το κοινό. Συντονίζει ο Βασίλης Ζαμπούνης, γεωργοοικονομολόγος, Άξιον Εκδοτική.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Η 4Ε αποτελείται από 57 επιστήμονες όλων  των ειδικοτήτων, βρίσκεται μόλις στο 2ο  έτος από την ίδρυσή της, απαρχή της οποίας αποτέλεσε η έκδοση της «Εγκυκλοπαίδειας Ελαιοκομίας: Το Ελαιόλαδο» (688 σελ.), γραμμένη  από 38 επιστήμονες. Οικονομικά βασίζεται στις συνδρομές των μελών της.

Επίσης, η 4Ε αποτελεί  συνδεδεμένο μέλος της εθνικής διεπαγγελματικής οργάνωσης ελαιολάδου (ΕΔΟΕ), υποστηρίζει τεκμηριωμένα τη σύσταση του Συμβουλίου Ελαιοκομικής Πολιτικής (ΣΕΠ) και έχει επεξεργαστεί και δημοσιοποιήσει μια ολοκληρωμένη Στρατηγική Ελαϊκής Πολιτικής.

Πληροφορίες: τηλ. 210 3210621 και www.4E-olive.com