5 κρούσματα κορωνοϊού σε 4 ελαιοπαραγωγικούς νομούς

0

Το χθεσινό (σημερινό) δελτίο γεωγραφικής κατανομής των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού κατέγραψε μόλις 5 σε τέσσερις βασικούς ελαιοπαραγωγικούς νομούς (Μεσσηνία, Λακωνία, Φωκίδα, Χανιά), σε ένα πανελλαδικό σύνολο 1498 κρουσμάτων.

Το καλοκαίρι, κανένας και καμία δεν είχε ανησυχήσει για τα ανοικτά σύνορα υποδοχής των τουριστών. Όμως, πριν λίγες ημέρες, λοιμωξιολόγος που μετέχει και στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, έσπευσε να ενοχοποιήσει τη συγκομιδή της ελιάς για την αύξηση και τη διασπορά των κρουσμάτων. Την «είδηση» είχαν με περισσή ευκολία αναδημοσιεύσει όχι μόνο πληθώρα ελληνικών ΜΜΕ αλλά και οι υπερατλαντικοί Καιροί του Ελαιολάδου που σε κάθε ευκαιρία σπεύδουν να δημοσιεύσουν ό,τιδήποτε βλάπτει και μειώνει το ελληνικό ελαιόλαδο με τοπικό πομπό τον δημοσιογράφο – φάντασμα που ψάχνουμε και δεν μπορούμε να εντοπίσουμε.

Ευτυχώς, τουλάχιστον, που η σχετική Υπουργική Απόφαση (Επεξηγήσεις σχετικά με ελαιοσυγκομιδή και ελαιοτριβεία την εποχή της 2ης καραντίνας, 9/11/20) είχε προβλέψει με τον καλύτερο τρόπο τη συνέχιση ζωτικής οικονομικής δραστηριότητας όπως η συγκομιδή ελιάς με την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σ.Σ. Φωτογραφία, ευγενική παραχώρηση του Αντρέα Σμαραγδή