Γιατί θα θελα κάποιον σαν τον Πιτίνο για ΠτΔ

0

Για την συμπάθεια και τον σεβασμό που τρέφω για το πρόσωπο του Ρικ Πιτίνο, προπονητή μπάσκετ -αν δεν γνωρίζετε- σας έχω ξαναγράψει. Όχι για λόγους μπασκετικούς, ποτέ δεν έχω πατήσει παρκέ, ούτε ξέρω τι είναι αυτό το “πικ εντ ρολλ”, ίσως κάτι σαν το ροκ εντ ρόλλ(;) Ούτε για λόγους οπαδικούς, ποτέ δεν υπήρξα Παναθηναϊκός, κι ας ήταν ο Μίμης Δομάζος μεγάλος παιχταράς. Όμως, για να επανέλθουμε στον Πιτίνο, ο άνθρωπος συνδυάζει δυο προσόντα σε απίστευτο βαθμό: είναι πραγματικά επιτυχημένος εκεί που δεν σηκώνει πολλές μπαγαποντιές, όπως είναι το ΝΒΑ, ενώ δείχνει να είναι και καλά φιλοσοφημένος. Προσέξτε τι είπε πάλι πρόσφατα:

“Δεν υποστηρίζω Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ. Όλοι είναι μαζί. Σημαίνει πολλά για μένα να εκπροσωπήσω την Ελλάδα. (…) Έχουμε μεγάλο βουνό να ανέβουμε, αλλά το ονειρεύομαι και δεν είμαι καν Έλληνας”.

Αχ αυτό το “Όλοι είναι μαζί”, που δεν μπορούμε να το δούμε ούτε καν για το κατά τα άλλα “εθνικό μας προϊόν” (το λάδι και τις ελιές εννοώ).

Δυστυχώς, λοιπόν, ο κ. Πιτίνο δεν διαθέτει τα τυπικά προσόντα (Έλληνα γονέα κ.λπ.), που απαιτεί το Σύνταγμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ΠτΔ). Κι επειδή αυτές τις ημέρες ακούγονται πολλά ονόματα, όπως τα αράδιαζε ο παλιός μου γείτονας κάθε φορά στην εφημερίδα του και πάντα έπεφτε έξω στο όνομα του νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα σας πω ότι κανείς δεν με πείθει. Μακάρι λοιπόν ο Πρωθυπουργός να έχει επιλέξει κάποιον Έλληνα “Ρικ Πιτίνο”! Μήπως κάποιον Έλληνα/νίδα επιστήμονα με παγκόσμιο κύρος και ενωτικό προφίλ στο εσωτερικό της χώρας;  Ίδωμεν σύντομα.