Συμπλήρωση στο άρθρο “Από τη λίστα Πέτσα στη λίστα Γιώργου Οικονόμου”

0

Επειδή επακολούθησε το Δελτίο Τύπου του “ΦΙΛΑΙΟΣ” καθώς και τηλεφωνήματα παλαιών φίλων οφείλω να προχωρήσω στις παρακάτω συμπληρώσεις και διευκρινήσεις του άρθρου Από την λίστα του Στέλιου Πέτσα στη λίστα του Γιώργου Οικονόμου.

Νέος πρόεδρος του “ΦΙΛΑΙΟΣ”, στη θέση του αποχωρήσαντος κ. Διβάρη, ανεδείχθη ο κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης, ο επί μια εικοσαετία μακροβιότερος πρόεδρος του ΣΕΒΙΤΕΛ, υψηλόβαθμο στέλεχος των ΕΛΑΪΣ & Upfield, όπως και εκπρόσωπος σε διάφορες ελληνικές και διεθνείς επαγγελματικές οργανώσεις. Θα χαρούμε τον Σεπτέμβριο να μας δοθεί η δυνατότητα μιας ακόμη ενδιαφέρουσας συνέντευξης στις τόσες που μας έχει δοθεί η ευκαιρία στο παρελθόν. Επίσης να σημειώσω παρατηρώντας τα ονόματα των μελών που απαρτίζουν το νέο ΔΣ ότι διαφαίνεται μία μετατόπιση από τις “προσωπικότητες” με κάπως χαλαρούς δεσμούς με τον τομέα του ελαιολάδου σε πρόσωπα που σχετίζονται περισσότερο με τον ευρύ επιστημονικό χώρο. Υπό αυτή την έννοια ο “ΦΙΛΑΙΟΣ” έρχεται να προσεγγίσει τον χώρο που εδώ και 2,5 χρόνια κινείται η “Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας – 4 Ε”, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτή η εξέλιξη. Ευκταίο να επικρατήσουν τα πρόσημα της πρόσθεσης και του πολλαπλασιασμού και όχι της αφαίρεσης και της διαίρεσης.

Από το υπόλοιπο κείμενο του άρθρου οφείλω μια διευκρίνηση σχετικά με τη λέξη “προφανώς” (βλέπε:“Πως έγινε λοιπόν η αξιολόγηση των προσφορών; Μα, προφανώς, μέσα από κάποιο αδιαφανές αλισβερίσι, «πίτσι-πίτσι», του διευθυντή του ΣΕΒΙΤΕΛ με όσα ΜΜΕ πρόλαβαν- συνεννοήθηκαν και ανταποκρίθηκαν”). Εάν, λοιπόν, το άρθρο είχε γραφεί και αναρτηθεί πριν ο διευθυντής του ΣΕΒΙΤΕΛ ολοκληρώσει τη διαδικασία των επιλογών των ΜΜΕ τότε αντί για τη λέξη “προφανώς”, τότε  θα υπήρχε η λέξη “ενδεχομένως”. Ευτυχώς η ελληνική γλώσσα μας επιτρέπει να είμαστε ακριβείς στην απόδοση των νοημάτων. Όμως, το άρθρο γράφτηκε μετά, και αφ΄ότου είχε καταρτιστεί η “λίστα Γιώργου Οικονόμου” προφανώς, μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες καθώς, όπως έγραφα: “Ζήτησε λοιπόν ο κ. Οικονόμου μια οικονομική προσφορά από κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης –άγνωστο ποια, και με ποια κριτήρια τα επέλεξε- χωρίς να προσδιορίζει ούτε το έργο, δηλ. τη δράση για την οποία ζητείται η οικονομική προσφορά, ούτε τα κριτήρια αξιολόγησης, ούτε διαθέσιμα ποσά, ούτε τα χρονικά όρια υποβολής των προσφορών και τα οποία τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν λίγα 24ωρα μέχρι να κλείσει η όλη η διαδικασία. Πως έγινε λοιπόν η αξιολόγηση των προσφορών;

Κατά τα άλλα ισχύει η γνωστή φράση που αποδίδεται στον Γαλιλαίο: «Και όμως κινείται» (E pur si muove).