ΠΟΠ «Ελιά Καλαμών περιοχής Μεσολογγίου»!

  0

  Ποια είναι η περιοχή που πολλές άλλες ποθούν; Μα, η Καλαμάτα και τα περίχωρά της, όπου παράγεται η ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ. Η Λακωνία, το Άστρος Κυνουρίας στην Αρκαδία και η Ζαχάρω της Ηλείας προσδοκούν να βρεθούν κάτω από τη σκέπη της, ώστε και η δική τους ελιά να ονομάζεται ΠΟΠ Καλαμάτα. Για το λόγο αυτό εκπονήθηκε και κατατέθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικός φάκελος.
  Το ακούνε αυτό η Αταλάντη και η Στυλίδα κι αμέσως θέλουν το ίδιο.
  Έρχεται τώρα και το Μεσολόγγι και ζητάει κάτι άλλο. Η παρακάτω ανακοίνωση προέρχεται από την ιστοσελίδα του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με τίτλο: ‘Ενημερωτικές συναντήσεις για το ΠΟΠ «Ελιά Καλαμών περιοχής Μεσολογγίου»’. Η ανακοίνωση αναρτήθηκε στις 22 Ιανουαρίου και το περιεχόμενό της έχει ως εξής:
  «Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ξεκινά σειρά ενημερωτικών συναντήσεων των ελαιοκαλλιεργητών της περιοχής για το θέμα της διεκδίκησης ΠΟΠ για την Ελιά Καλαμών, καθώς προκύπτει από τα στοιχεία του Καλλιεργητικού πλάνου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου έχει την μεγαλύτερη παραγωγή Ελιάς Καλαμών στην Ελλάδα.
  Το πρόγραμμα των ενημερωτικών συναντήσεων για αυτή την εβδομάδα έχει ως εξής:
  Τρίτη 22/1/2013 και ώρα 18:00 στο Χρυσοβέργι.
  Πέμπτη 24/1/2013 και ώρα 19:00 στη Σταμνά.
  Παρασκευή 25/1/2013 και ώρα 18:30 στο Νεοχώρι».
  Δεν μας αντιστέκεται πλέον ούτε η γεωγραφία, αι Καλάμαι (το καθαρευουσιάνικο όνομα της Καλαμάτας, που ονομάτισε την ποικιλία Καλαμών της βρώσιμης ελιάς), πάνε να φτάσουνε μέχρι το Χρυσοβέργι, δίπλα στην Κλεισούρα που οδηγεί στ’ Αγρίνιο. Αλήθεια, τ’ Αγρίνιο θα μείνει εκτός;