Μια ελιά στους κήπους του Βατικανού

0

image
O Πάπας Φραγκίσκος, o Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες, και ο επικεφαλής της Εθνικής Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, έδωσαν τα χέρια, μετά από κοινή προσευχή για την Ειρήνη στη Μέση Ανατολή και φύτεψαν μια ελιά.

Στη χειραψία συμμετείχε επίσης και ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος, ο οποίος σήμανε τη λήξη της τελετής που πραγματοποιήθηκε στους κήπους του Βατικανού.

image

"Εύχομαι αυτή η κίνηση να αποτελέσει το ξεκίνημα μιας νέας διαδρομής προς την αναζήτηση αυτών που μας ενώνουν ώστε να ξεπεράσουμε αυτά που μας χωρίζουν, δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια της τελέτης που πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου.

Η συνάντηση αυτή θεωρείται ως ένα ορόσημο στο πλαίσιο της επανειλημμένης αναβολής των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, και ο Πάπας έδωσε έμφαση στην έννοια της αδελφοσύνης. "Η παρουσίας σας Κύριοι Πρόεδροι, είναι ένα δείγμα αδελφοσύνης. Ο κόσμος είναι μια κληρονομιά που λάβαμε από τους προγόνους μας, αλλά και ένα δάνειο των παιδιών μας, που είναι κουρασμένα και εξαντλημένα από τις συγκρούσεις και πρόθυμα να φτάσουμε στην αυγή της ειρήνης."

image

Πηγή φωτογραφιών: Reuters, AFP, AP