Αποτελέσματα εκδήλωσης στη Σόφια για τη Βιολογική Γεωργία

0
228

image

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Εκδήλωση που διοργάνωσε το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σόφια, σε συνεργασία με το ΒΙΟ Ελλάς, και τα επιχειρηματικά ραντεβού των ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Τετάρτη 09/11/2011 στο ξενοδοχείο Sheraton Balkan Hotel International της Σόφιας και είχε θέμα «Η ελληνική βιολογική γεωργία – Προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου στην Βουλγαρία – Ο ρόλος της πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων στην ΕΕ».

image Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρέσβυς της Ελλάδας στη Σόφια, κυρία Δανάη-Μαγδαληνή Κουμανάκου και ο Πρόεδρος του Βουλγαρικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (BCCI) κ. Τσβετάν Σιμεόνοβ.

Στα πλαίσια της Εκδήλωσης, παρουσιάσθηκαν η τρέχουσα κατάσταση της βιολογικής γεωργίας στη γείτονα χώρα, οι ευκαιρίες ανάπτυξης που παρουσιάζονται τόσο για τους Βούλγαρους παραγωγούς όσο και για τις επιχειρήσεις τροφίμων, ο ρόλος του ΒΙΟ Ελλάς στην ενημέρωση των παραγωγών και την πιστοποίηση καθώς και οι εξαγωγικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τις ελληνικές επιχειρήσεις, δεδομένου του ότι τα εισαγόμενα βιολογικά προϊόντα αποτελούν το 80% του συνόλου των βιολογικών προϊόντων στη Βουλγαρία.

Ήδη, από τις πρώτες καταγεγραμμένες αντιδράσεις της Ελληνικής Πρεσβείας, των ελληνικών επιχειρήσεων, του Βουλγάρικου εμπορικού επιμελητηρίου αλλά και των Βούλγαρων επιχειρηματιών που συμμετείχαν στις συναντήσεις b2b, η εκδήλωση κρίνεται από όλους επιτυχημένη, από κάθε άποψη.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση μπορεί να αποτελέσει την απαρχή μιας εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών και το έναυσμα για την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας και την κατανάλωση βιολογικών προϊόντων στη γείτονα χώρα.