Η ελεύθερη οξύτητα στο ελαιόλαδο

0

Όπως είχα αναφέρει και στην πρώτη παρουσίαση, αυτό το οποίο θα ακολουθήσει στις επόμενες αναρτήσεις θα είναι η λεπτομερής περιγραφή της κάθε παραμέτρου που προβλέπεται από τον ΕΚ2568/91, αλλά και η ανάλυση θεμάτων που σχετίζονται με αυτή.

Ξεκινάμε λοιπόν τις «προσωπογραφίες» των παραμέτρων αυτών, με τον ακρογωνιαίο λίθο στην ανάλυση ενός ελαιολάδου, τον προσδιορισμό της ελεύθερης οξύτητας. Μιας ανάλυσης που τεχνικά είναι από τις πιο εύκολες στην πραγματοποίηση της, αλλά πρακτικά αναδεικνύεται σε μια από τις δυσκολότερες, αφού σε μεγάλο βαθμό η τιμή του ελαιολάδου θα εξαρτηθεί από τον ακριβή προσδιορισμό της.

Για να δείτε την παρουσίαση πατήστε εδώ

Παναγιώτης  Κωνσταντίνου

image
Χημικές Αναλύσεις, Εργαστηριακές Έρευνες, 
Τεχνικές Συμβουλές,
Εργαστηριακός Εξοπλισμός & Αναλώσιμα

www.olitecn.gr