Ποικιλία από καινοτόμα προϊόντα επιτραπέζιας ελιάς σε ισπανικά σ/μ

0

Η ισπανική αλυσίδα καταστημάτων Mercadona φιλοδοξεί να αναδείξει τη μεγάλη γκάμα προϊόντων επιτραπέζιας ελιάς συμπεριλαμβάνοντας 73 διαφορετικούς κωδικούς. Εξ αυτών το 80% αφορά σε ποικιλίες manzanilla και gordal και το 20% σε hojiblanca.

Στην ποικιλία προϊόντων που διατίθενται στα ράφια συμπεριλαμβάνονται επιτραπέζιες ελιές γεμιστές με λεμόνι, με καυτερή πιπεριά, με πολλές άλλες γεύσεις, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι οι επιτραπέζιες ελιές γεμιστές με αντζούγια χαίρουν της μεγαλύτερης ζήτησης στην ισπανική αγορά (μερίδιο αγοράς 40%). Οι επιλογές αυτές υποδηλώνουν και μια ιδιαίτερη εμπιστοσύνη των μεγάλων αλυσίδων λιανικής στις προοπτικές εμπορικής ανάπτυξης των επιτραπέζιων ελιών σε σύγκριση με το ελαιόλαδο.

Κυρίαρχη θέση στους προμηθευτές επιτραπέζιας ελιάς της Mercadona κατέχει η Manzanilla Olive, μία κοοπερατίβα (συνεταιρισμός) από τη Σεβίλλη, η οποία στα 10 χρόνια ζωής της κατάφερε να αποτελεί σημείο αναφοράς παγκοσμίως όσον αφορά τις ποικιλίες manzanilla και gordal. Η Manzanilla Olive κατέχει το 15-20% της παγκόσμιας παραγωγής και εμπορίας των συγκεκριμένων ποικιλιών.

Με πληροφορίες από Olimerca