Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δάκρυσε κατά τη διάρκεια απολογίας του

0

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν συγκινήθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε έπειτα από μια εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση το Σαββατοκύριακο, καθώς ευχαριστούσε τα στρατεύματα για τις θυσίες τους, ενώ ζήτησε συγγνώμη στους πολίτες επειδή δεν κατάφερε να βελτιώσει τις ζωές τους.

Στην ομιλία που εκφώνησε κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την 75η επέτειο της ίδρυσης του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματός του, ο Κιμ ευχαρίστησε τους χιλιάδες στρατιώτες που είχαν συγκεντρωθεί, διότι αντιμετώπισαν τις πρόσφατες καταστροφικές καταιγίδες και επειδή βοήθησαν στο να αποτραπεί μια επιδημία του νέου κορονοϊού στη χώρα.

Στο βίντεο που μόνταρε και πρόβαλε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Κιμ φαίνεται να έχει δακρύσει και κάποια στιγμή να έχει έναν κόμπο στο λαιμό.

«Οι προσπάθειές μου και η ειλικρίνειά μου δεν στάθηκαν επαρκείς να απαλλάξουν τους πολίτες μας από τις δυσκολίες στη ζωή τους», τόνισε ο Κιμ, και συνέχισε «Λυπάμαι ειλικρινά γι’ αυτό». Αναφερόμενος στον παππού του και τον πατέρα του, τους δύο πρώην ηγέτες της Βορείου Κορέας, ο Κιμ πρόσθεσε: «Παρόλο που μου έχει ανατεθεί η σημαντική ευθύνη της ηγεσίας αυτής της χώρας, υποστηρίζοντας τον σκοπό των μεγάλων συντρόφων Κιμ Ιλ – σουνγκ και Κιμ Γιονγκ Ιλ χάρη στην εμπιστοσύνη όλων των ανθρώπων, οι προσπάθειές μου και η ειλικρίνειά μου δεν υπήρξαν αρκετές για να απαλλάξουν τον λαό μας από τις δυσκολίες στις ζωές τους».

Σε ένα σκηνικό που συνηθίζεται σε πολλές τέτοιες εκδηλώσεις στη Βόρεια Κορέα -και θυμίζουν τον πατερούλη Στάλιν- οι περισσότεροι πολίτες που παρακολουθούσαν την παρέλαση δεν μπόρεσαν, επίσης να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.