Οικολογικά μπουκάλια της Vidrala

Παρασκεύασε μπουκάλια από 100% ανακυκλωμένο γυαλί με τη χρήση βιοκαυσίμων.

0

Ένα νέο καινοτόμο εγχείρημα με σκοπό την εξεύρεση πιο φιλικών για το περιβάλλον παραγωγικών πρακτικών στη βιομηχανία της υαλουργίας πραγματοποίησε ο Όμιλος Vidrala στα πλαίσια του Προγράμματος Ενεργειακής Καινοτομίας του Υπουργείου Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής του Ηνωμένου Βασιλείου (BEIS). Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Glass Futures διέθεσε για το σκοπό αυτό το ποσό των 7,1 εκατομμυρίων λιρών (8,1 εκατομμύρια €).

Τα αποτελέσματα της έρευνας, σύμφωνα με το Olimerca, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά καθώς θέτουν τις βάσεις για την παρασκευή των πιο οικολογικών μπουκαλιών στην ιστορία, μιας και χρησιμοποιούνται εναλλακτικές μορφές καυσίμων αντί για ορυκτά καύσιμα. Συγκεκριμένα, παρασκευάστηκαν μπουκάλια από 100% ανακυκλωμένο γυαλί με τη χρήση βιοκαυσίμων προερχόμενων από οργανικά υπολείμματα, με τα οποία το αποτύπωμα του άνθρακα για κάθε παραγόμενη φιάλη μειώνεται κατά 90%.

«Η χρήση βιοκαυσίμων μας επιτρέπει να οραματιζόμαστε ένα πολλά υποσχόμενο και βιώσιμο μέλλον για τη βιομηχανία της υαλουργίας, ενώ ακόμη πραγματοποιούμε μελέτες σχετικά με τη χρήση υδρογόνου και τη βελτίωση της διαδικασίας της ηλεκτρικής σύντηξης στην παρασκευή του γυαλιού. Παράγουμε μπουκάλια με εκπομπές αερίων πολύ χαμηλών σε CO2 για κάποιες από τις πιο γνωστές εταιρείες της βιομηχανίας ποτών και είμαστε ενωμένοι σε αυτήν την προσπάθεια εξεύρεσης πιο βιώσιμων πρακτικών» δήλωσε η Fiacre O´ Donnell, Διευθύντρια του Τμήματος Βιωσιμότητας του Ομίλου.