Η Παλαιστίνη μέλος του IOC

  0

   

  Μετά την ανακοίνωση (από τα Ηνωμένα Έθνη), ότι το Παλαιστινιακό Κράτος επικύρωσε τη Διεθνή Συμφωνιά για το Ελαιόλαδο και της Επιτραπέζιες ελιές του 2015, στις 9 Άπριλίου 2017, ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στη Μαδρίτη, κ. Musa Amer Odeh έγινε δεκτός από την Εκτελεστική Γραμματεία του IOC, οι οποίοι υποδέχτηκαν τη χώρα στους κόλπους του Συμβουλίου.

  Ο κ. Odeh υπενθύμισε ότι η ελιά είναι το διεθνές σύμβολο της ειρήνης και ευχαρίστησε το προσωπικό της Εκτελεστικής Γραμματείας για την υποδοχή. Οι διπλωμάτες και οι πρεσβευτές που ήταν παρόντες στη συνάντηση, χαιρέτησαν τη διεθνή αναγνώριση ενός σημαντικού εταίρου στον κλάδο του ελαιολάδου.

  Η Παλαιστινιακή σημαία υψώθηκε ανάμεσα στις σημαίες των άλλων χωρών του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία του IOC, η Παλαιστίνη τα τελευταία χρόνια έχει ετήσια παραγωγή περίπου 20 χιλ. τόνους, κατανάλωση 15-17 χιλ. τόνους και εξωγωγές 3-4 χιλ. τόνους.

  Στη φωτογραφία από τα αριστερά προς τα δεξιά εμφανίζονται: Mustafa Sepetçi (Αν. Εκτελεστικός Διευθυντής Οικονομικών Υποθέσεων του IOC), Rula Al Azzeh (3η Γραμματέας της Διπλωματικής Αποστολής της Παλαιστίνης στη Μαδρίτη), Al Abbas Ibrahim H. Al Harthi (από την πρεσβεία του Ομάν), Jaime Lillo (Αν. Εκτελεστικός Διευθυντής του IOC για οικονομικά, τεχνικά θέματα και θέματα προώθησης), Mounir Fourati (Πληρεξούσιος της Πρεσβείας της Τυνησίας στη Μαδρίτη), Bachar Yaghi (Πρέσβης του Αραβικού Συνδέσμου στη Μαδρίτη), Wacef Chiha, (Πρέσβης της Τυνησίας), Taous Feroukhi (Πρέσβης της Αλγερίας) Musa Amer Odeh (Πρέσβης της Παλαιστίνης), Abdellatif Ghedira (Εκτελεστικός γραμματέας του IOC), Mohammed Jaham Al Kuwari (Πρέσβης του Κατάρ), Marwan Burini (Σύμβουλος της Πρεσβείας της Παλαιστίνης) και Rasheed Talal Rasheed Arekat (από την πρεσβεία της Ιορδανίας).

  Πηγή: Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας internationaloliveoil.org