Υποτροφίες για διδακτορικά από την τράπεζα La Caixa

Η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων είναι ανοιχτή προς υποψηφίους όλων των εθνικοτήτων.

0

Την δυνατότητα χρηματοδότησης διδακτορικής διατριβής δίνει η ισπανική τράπεζα La Caixa μέσω του Προγράμματος Υποτροφιών της, Doctorado INPHiNIT, σε 30 υποψηφίους.

Τονίζεται ότι η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων είναι ανοιχτή προς υποψηφίους όλων των εθνικοτήτων.

Οι σχετικές έρευνες θα πραγματοποιηθούν σε ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Από τις 30 υποτροφίες που θα δοθούν οι 6 αφορούν στην εκπόνηση μελετών στο Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου της Córdoba (DAUCO) με κύριες ερευνητικές γραμμές:

-Την ανάπτυξη νέων ποικιλιών ελιάς ανθεκτικών στο Venturia oleaginea και Colletotrichum spp. και τη γενετική ρύθμιση και μοντελοποίηση της διαδικασίας της ανθοφορίας στην ελιά.

-Την εξεύρεση των κατάλληλων ενδοφυτικών και ριζοσφαιρικών εντομοπαθογόνων μυκήτων για τον έλεγχο των παρασίτων στις μεσογειακές καλλιέργειες.

-Ενεργειακή αποδοτικότητα στα συστήματα άρδευσης, επιπτώσεις των απωλειών από την εξάχνωση στη διαθεσιμότητα υδάτινων πόρων στις χιονισμένες περιοχές της Μεσογείου και στις ημίξηρες περιοχές.

-Υδρολογικό μοντέλο και τηλεανίχνευση.

Όσοι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν το διδακτορικό τους σε ένα από τα παραπάνω ερευνητικά θέματα θα πρέπει να είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος και να έχουν επίπεδο αγγλικών ίσο ή ανώτερο του Β2.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.