Ο πυρήνας της ελιάς γίνεται φαγώσιμη συσκευασία

Μία βρώσιμη συσκευασία δημιούργησε ομάδα φοιτητών της Ανώτατης Τεχνικής Σχολής Γεωπονίας  και Φυσικής Μηχανικής του Πολυτεχνείου της Βαλένθια.

Το Τuliva, όπως ονομάστηκε, είναι μία τάρτα σε σχήμα τουλίπας, παρασκευασμένη από αλεύρι πυρήνων ελιάς. Μπορεί να καταναλωθεί από άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη και στη λακτόζη, και από χορτοφάγους. Χάρη στην καινοτομία που το διακρίνει, στη φιλικότητά του προς το περιβάλλον αλλά και στην μεγάλη ευελιξία του το Tuliva αποτελεί ένα εν δυνάμει εμπορεύσιμο προϊόν που στοχεύει να ενταχθεί στην βιομηχανία της εστίασης και συγκεκριμένα στην παρουσίαση έτοιμων γευμάτων. Η ομάδα δημιουργίας της Tuliva συμμετέχει στον τελικό των βραβείων Ecotrophelia Spain 2020.

πηγή: OLIMERCA