Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της Xylella fastidiosa από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (IOC)

ο οργανισμός ανανέωσε τη δέσμευσή του στο έργο BeXyl τον Ιανουάριο του 2024

Στο πλαίσιο των πολλαπλών δράσεων που αναλαμβάνει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (IOC) για την καταπολέμηση της Xylella fastidiosa, του πιο απειλητικού φυτοπαθογόνου που πλήττει την ελιά, ο Οργανισμός ανανέωσε τη δέσμευσή του στο έργο BeXyl τον Ιανουάριο του 2024. Το  IOC θα επικεντρωθεί στη μεταφορά γνώσεων και τη διάδοση των αποτελεσμάτων αυτού του χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ έργου που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της Xylella fastidiosa και στην πρόληψη μελλοντικών κρουσμάτων.

Από το 2022, το πρόγραμμα “Beyond Xylella: ολοκληρωμένες στρατηγικές διαχείρισης για τον μετριασμό των επιπτώσεων της Xylella fastidiosa στην Ευρώπη” εργάζεται για τη βελτιστοποίηση της εφαρμογής των ερευνητικών αποτελεσμάτων που σχετίζονται με αυτή την επικίνδυνη μόλυνση μέσω μιας ολοκληρωμένης και διεπιστημονικής ερευνητικής στρατηγικής που βασίζεται σε μια προσέγγιση με πολλούς ενδιαφερόμενους φορείς.

Ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του έργου, το IOC ανανέωσε τη δέσμευσή του να ενισχύσει τους ελαιοπαραγωγούς και τους φυτωριούχους να καταπολεμούν την Xylella, μεταφέροντας γνώσεις, υποστηρίζοντας τον ερευνητικό σχεδιασμό και υποστηρίζοντας την εφαρμογή των αποτελεσμάτων της μελέτης. Επιπλέον, οι εκπρόσωποι του IOC αναμένεται να συμμετάσχουν σε μια σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων, επιτόπιων δοκιμών, ερευνών, εργαστηρίων και συζητήσεων, μέσω των οποίων θα ενθαρρυνθεί η υιοθέτηση βιώσιμων λύσεων.

Η καταπολέμηση της Xylella fastidiosa και των βλαβερών επιπτώσεών της στους ελαιώνες και σε άλλα φυτά απαιτεί σίγουρα τη συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων μερών του τομέα, από τους αγρότες και τους επιστήμονες μέχρι τις κυβερνήσεις και τους διεθνείς οργανισμούς, όπως το IOC.

 

Σχετικά άρθρα

Ακολουθήστε μας

5,044ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,570ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
119ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Ελιά & Ελαιόλαδο: Τεύχος 105

Πρόσφατα άρθρα

Επιλεγμένα