Η «Βικτώρια» έπληξε τις ελαιοκαλλιέργειες στο Τυμπάκι

0

Σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης θα ζητήσουν να κηρυχθεί ο δήμος Τυμπακίου, του νομού Ηρακλείου, εξαιτίας των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσε στην περιοχή, η κακοκαιρία που εκδηλώθηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης.

Νωρίς το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο, παρουσία του δήμαρχου κ. Νικολιδάκη, αρμόδιων αντιδημάρχων, του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου και άλλων τοπικών φορέων.

«Η σύσκεψη γίνεται για να ζητήσουμε να κηρυχθεί ο δήμος μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η φυτική παράγωγη έχει υποστεί μεγάλη ζημιά. Οι καρποί στα ελαιόδεντρα έπεσαν λόγω χαλαζιού, ενώ ελαφρώς καλύτερη είναι η εικόνα στα θερμοκήπια. Επίσης ζημιές έχουν υποστεί και οι υποδομές της ΔΕΗ, σε αρκετά αντλιοστάστια. Μόλις εξαντληθούν τα αποθέματα νερού σε κάποιες περιοχές, οι κάτοικοι εκεί θα μείνουν χωρίς νερό», ανέφερε στο neakriti.gr o πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου, κ. Μανώλης Ορφανουδάκης.

Όπως αναφέρθηκε επίσης,η επόμενη μέρα βρίσκει το δήμο Φαιστού “λαβωμένο”.

Επίσης αγροτικά δίκτυα της περιοχής έχουν καταστραφεί με αποτέλεσμα να είναι απροσπέλαστη η κυκλοφορία και ως εκ τούτου, αγρότες να μην μπορούν να πάνε στα χωράφια τους.

«Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στο αγροτικό οδικό δίκτυο το οποίο και καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό. Αναλυτικότερα και πιο συγκεκριμένα αναφορικά με το οδικό δίκτυο, στις εισόδους των χωριών Γρηγοριά και Καμάρες βρίσκονται  μηχανήματα προκειμένου να καθαριστεί το  οδικό δίκτυο ενώ προβλήματα εντοπίζονται και σε δρόμους των Βώρων, Φανερωμένης, Τυμπακίου, Κοκκίνος Πύργου και Μοιρών (Βρέλη)», ανέφερε μεταξύ άλλων στο neakriti, ο κ. Αντώνης Κωνσταντουλάκης, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Φαιστού, προσθέτοντας παράλληλα ότι τα σχολεία που χθες δεν λειτούργησαν ή και εμφάνισαν προβλήματα, σήμερα Πέμπτη, λειτουργούν κανονικά.

«Βάση του οργανογράμματος της πολιτικής μας και ο δήμος ανταπεξήλθε άμεσα με συνεργασία και ιδιωτικών μηχανημάτων και με την βοήθεια της ΔΕΥΑ Φαιστού, υπήρχαν 8 συνεργεία που κλήθηκαν και ανταποκριθηκαν άμεσα σε 8 διαφορετικά σημεια. Ήταν όλα θέμα οργάνωσης και άμεσης ανταπόκρισης από πλευράς δήμου και κινήθηκαν πάρα πολύ γρήγορα», πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντουλάκης.

Πηγή: www.neakriti.gr/article