Τα υδατικά «απόβλητα» των ελαιοτριβείων, τα οποία παράγονται κατά την επεξεργασίας της ελιάς προς παραγωγή ελαιολάδου, ονομάζονται κατσίγαρος.
Η γερμανική εταιρεία INNOCHEM WASSER GmbH έχει...
Υπό την αιγίδα και τον συντονισμό της ισπανικής διεπαγγελματικής οργάνωσης θα συνεργαστούν, με στόχο την ταυτοποίηση και ποιοτική βελτίωση των ισπανικών ελαιόλαδων, οι τρεις...
Ταυτότητα στο ελληνικό λάδι, με χρήση τεχνικών Laser και Μηχανικής Μάθησης, δίνουν το Πανεπιστήμιο Πατρών και το ΙΕΧΜΗ/ΙΤΕ. Με τη μέθοδο που αναπτύσσεται υπό την...
Το Υπoυργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) ανακοινώνει την πρόσκληση της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την υποβολή αιτήσεων...
Ασθένειες, οι οποίες τα τελευταία χρόνια προκαλούν σημαντικές ζημίες στην ελαιοκαλλιέργεια της Μεσσηνίας αλλά και της χώρας, όπως το Γλοιοσπόριο, η Κερκόσπορα και η...