Η καθιέρωση πρακτικών με όσο το δυνατόν μικρότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση καθίσταται ολοένα και πιο απαραίτητη προκειμένου να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τους φυσικούς πόρους που...
Επέκταση των ελέγχων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και στα ελαιοτριβεία, μαζί με τα πυρηνελαιουργεία, θα ισχύσει από την επόμενη ελαιοκομική περίοδο δήλωσε ο περιφερειάρχης...
Από τον αναγνώστη του περιοδικού Ελιά & Ελαιόλαδο και του Olivenews.gr κ. Στέφανο Γέροντα, ελαιουργό από τον Αρχάγγελο Ρόδου, λάβαμε και δημοσιεύουμε μια κατατοπιστική...
Άρθρο του Ειδικού Συνεργάτη
Παντελώς ανορθόδοξα για άρθρο σχετικά με το ελαιόλαδο, θα ξεκινήσω με μια σύντομη ιστορία που αφορά στο γάλα!
Πριν 20 περίπου χρόνια...
Τα υδατικά «απόβλητα» των ελαιοτριβείων, τα οποία παράγονται κατά την επεξεργασίας της ελιάς προς παραγωγή ελαιολάδου, ονομάζονται κατσίγαρος.
Η γερμανική εταιρεία INNOCHEM WASSER GmbH έχει...