Πιστοποιήθηκε η Ένωση Πεζών Κρήτης από την TÜV HELLAS

0

Ο Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV HELLAS, μέλος του TÜV NORD GROUP, ολοκλήρωσε την πλήρη πιστοποίηση της ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΖΩΝ ΚΡΗΤΗΣ για την παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία ελαιολάδου, τόσο για τη συμβατική όσο και για τη βιολογική γεωργία. Η πιστοποίηση αφορά στην εγκατάσταση και εφαρμογή Συστημάτων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (AGRO 2.1 & 2.2), Συστημάτων Διαχείρισης (ISO 9001, ISO 22000, BRC, IFS), Βιολογικής Γεωργίας (BIO TÜV HELLAS) και Ιχνηλασιμότητας (ISO 22005). Με τις ανωτέρω πιστοποιήσεις η ΕΝΩΣΗ ΠΕΖΩΝ ΚΡΗΤΗΣ αποτελεί μία από τις ελάχιστες εταιρείες προϊόντων διατροφής με πλήρη πιστοποίηση της αλυσίδας παραγωγής και διάθεσής τους.

imageΗ πιστοποίηση των συστημάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης πραγματοποιήθηκε σε 1.000 παραγωγούς καλλιέργειας ελιάς, αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα εγχειρήματα ελληνικής επιχείρησης στον τομέα της πιστοποίησης, επιβεβαιώνοντας την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων. Αντίστοιχα, η πιστοποίηση με τα ιδιωτικά πρωτόκολλα BRC και IFS επιβεβαιώνει τις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας που τηρεί η εταιρεία στον τομέα της τυποποίησης και συγκεκριμένα στην επεξεργασία και συσκευασία ελαιολάδου σε μεταλλικά κουτιά, γυάλινες φιάλες,bag in box και Tetra Pak, επεξεργασία και συσκευασία οίνου σε γυάλινες φιάλες, bag in box & Tetra Pak καθώς και παραγωγή και εμφιάλωση καινοτόμου αφρώδους φρουτοποτού με βάση τον οίνο.

"Στην TÜV HELLAS (ΤÜV NORD) είμαστε υπερήφανοι για την πολλαπλή πιστοποίηση της ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΖΩΝ και για την ολοκλήρωση μιας σπουδαίας εργασίας στον τομέα ανάδειξης και προαγωγής του ελληνικού ελαιολάδου και οίνου. Η αφοσίωση της ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΖΩΝ στην ποιότητα και τις διαδικασίες προάσπισης της αναφορικά με όλα τα προϊόντα της αποτελεί για εμάς εξαιρετικό δείγμα του παρόντος και μέλλοντος της ελληνικής επιχειρηματικότητας."

"Η Ένωση Πεζών έχει σαν μόνιμη στρατηγική της την βελτίωση της ποιότητας και την ανάπτυξη των προϊόντων της και των συσκευασιών της. Η συνεργασία μας με την TÜV HELLAS (ΤÜV NORD) έχει συνδράμει στα μέγιστα στην επίτευξη των παραπάνω στόχων", δήλωσε ο κ. Γιώργος Ηλιάδης, Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Πεζών.

———————————————–
Η TÜV HELLAS (ΤÜV NORD) από το 2001 έχει δημιουργήσει εξειδικευμένη Διεύθυνση «Agrisystems» με στόχο την κάλυψη των αναγκών διασφάλισης της ποιότητας στον πρωτογενή τομέα. Η Διεύθυνση Agrisystems της TÜV HELLAS (ΤÜV NORD) καλύπτει πιστοποιήσεις και επιθεωρήσεις, με διαπιστεύσεις, στα πεδία της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στη Φυτική (AGRO 2, GlobalG.A.P) και Ζωική Παραγωγή (Agro 3.1, 3.2, 3.3, 3.4), Συστημάτων Διαχείρισης (ISO 9001:2008, ISO 22000:2005, ISO 14001:2004), Ιδιωτικών Πρωτοκόλλων (BRC, IFS, GMO Control, Πιστοποίηση Ιχνηλασιμότητας, CO2 emission) και Εκπαίδευσης. Επίσης, ο Οργανισμός, ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις του τομέα παραγωγής τροφίμων, διεύρυνε το πεδίο δραστηριοτήτων του, παρέχοντας την υπηρεσία ελέγχου και πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων, τόσο στο στάδιο της παραγωγής όσο και στο στάδιο της μεταποίησης.