Ρενιέρης: Επένδυσε σε νέα μονάδα τυποποίησης και ραφιναρίσματος λαδιού

0

 

Στην υλοποίηση επένδυσης, με την επέκταση της μονάδας τυποποίησης καθώς και η δημιουργία σύγχρονης μονάδας εξευγενισμού ελαιολάδου, η οποία ξεκίνησε ίο 2015 και ολοκληρώθηκε φέτος, προχώρησε η Ρενιέρης ΕΕΕ, επιχείρηση που ειδικεύεται στην παραγωγή και τυποποίηση ελαιολάδου. Σήμερα η επιχείρηση διαθέτει εγκαταστάσεις 8.000 τ.μ. με έξι γραμμές τυποποίησης, ενώ ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανέρχεται στα 21 εκατ. ευρώ. Η Ρενιέρης εξάγει 4.500 τόνους τυποποιημένου ελαιολάδου ετησίως σε 40 χώρες του κόσμου, όπως ανέφερε στο πλαίσιο του Family Business Conference, ο Νίκος Ρενιέρης, υπεύθυνος πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρείας. Στη γκάμα προϊόντων που παράγει είναι το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, το πυρηνέλαιο και το βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

Με ώθηση από τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας

Μεγάλο μέρος του κύκλου εργασιών της επιχείρησης, προέρχεται σύμφωνα με τον κύριο Ρενιέρη από τις ετικέτες, τις οποίες διοχετεύει σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ του εξωτερικού. Η εταιρεία διαθέτει καθετοποιημένη διαδικασία παραγωγής, κατοχυρωμένες συσκευασίες προϊόντων και χημικό εργαστήριο για τον ποιοτικό έλεγχο των προϊόντων που παράγει, καθώς και πελατοκεντρική προσέγγιση. Τα προαναφερόμενα στοιχεία είναι σύμφωνα με τον Νίκο Ρενιέρη, αυτά που διαφοροποιούν την επιχείρηση.

«Πρόκληση η εταιρική διακυβέρνηση»

«Ωστόσο μεγαλύτερη πρόκληση είναι η εταιρική διακυβέρνηση. Μία εταιρεία που μεγαλώνει και θέλει να περάσει στο επόμενο στάδιο, οφείλει να εξασφαλίσει διαδικασίες και δομές που θα της επιτρέψουν να αναπτυχθεί», πρόσθεσε ο ίδιος. Στους μελλοντικούς στόχους της ελαιουργικής επιχείρησης με έδρα τα Χανιά, εντάσσονται η αύξηση του μεριδίου αγοράς και της αναγνωρισιμότητας της διατροφικής αξίας του ελληνικού ελαιολάδου. «Μέσω της επίτευξης της αναγνωρισιμότητας του ελληνικού ελαιολάδου θα πετύχουμε τπν αύξηση του μεριδίου και την ανάπτυξη νέων αγορών», σημείωσε.

Πηγή: FOODREPORTER