Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Ποιά Ευρώπη;

Οι ευρωεκλογές τελείωσαν. Κυρίαρχο το ζήτημα της αποχής, ιδίως στις νεότερες ηλικίες, δείγμα της βαθειάς κρίσης του αντιπροσωπευτικού συστήματος.

Όμως, γιατί κάποιος/α, και ιδιαίτερα ένας νέος, μία νέα, να συγκινηθεί από το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Πρόσφατα ο πρόεδρος του ΣΕΒ, της κορυφαίας εργοδοτικής οργάνωσης της χώρας κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, παραδέχθηκε σε εκδήλωση του Συνδέσμου για τις Ευρωεκλογές 2024 πως η Ε.Ε.«πασχίζει να βρει το βηματισμό της σε έναν κόσμο που αλλάζει γρήγορα. Αλλά τα πράγματα δεν πάνε καλά».

Αν λοιπόν ο ΣΕΒ και η BusinessEurope (Συνομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων που εκπροσωπεί 40 εθνικές οργανώσεις της βιομηχανίας και των εργοδοτών της Ε.Ε.) αρκούνται στη διαπίστωση πως «τα πράγματα δεν πάνε καλά» τότε πράγματι το παρόν της Ε.Ε. είναι αβέβαιο και το μέλλον της σκοτεινό.

Μέχρι πρόσφατα η γεωπολιτική αποδυνάμωση, η οικονομική αρρυθμία, το έλλειμμα ηγεσίας κρύβονταν πίσω από το επιχείρημα ότι η Ε.Ε. εξασφάλισε στην Ευρώπη μια μακρά περίοδο ειρήνης, όμως ήδη τα τύμπανα του πολέμου ηχούν ευδιάκριτα, ενώ η ευρωπαϊκή ηγεσία ανήμπορη παρακολουθεί την εκατόμβη στα εδάφη της Παλαιστίνης.

Σχετικά άρθρα

Ακολουθήστε μας

5,044ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,570ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
119ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Ελιά & Ελαιόλαδο: Τεύχος 105

Πρόσφατα άρθρα

Επιλεγμένα