Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Η Nestle Waters παραδέχεται χρήση απαγορευμένων μεθόδων στα μεταλλικά νερά της

ο καταναλωτής δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη ούτε καν στα εμφιαλωμένα μεταλλικά νερά

Σε μια εποχή που τα θέματα διατροφικής ασφάλειας αποτελούν για τις βιομηχανίες τροφίμων και γεωργικών εισροών το “άγιο δισκοπότηρο”, η είδηση ότι ο καταναλωτής δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη ούτε καν στα εμφιαλωμένα μεταλλικά νερά “έσκασε σαν βόμβα” κάνοντας τον γύρο του κόσμου. Πόσο μάλλον όταν εμπλέκεται η “υπεράνω πάσης υποψίας” πρώτη εταιρεία μεταλλικού νερού παγκοσμίως, η Nestle Waters, η οποία παραδέχθηκε ότι το 2021 γνωστοποίησε στις γαλλικές αρχές ότι προσέφυγε σε απαγορευμένες μεθόδους, με την χρήση της υπεριώδους ακτινοβολίας και φίλτρων ενεργού άνθρακα, σε ορισμένα από τα μεταλλικά νερά της για να διατηρήσει την «διατροφική τους ασφάλεια», ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Echos. Μεγάλη ήταν η απήχηση και στα ελληνικά ΜΜΕ (εδώ πηγή: Έθνος)

Η απολογία της Nestle
Ακόμη και αν οι μέθοδοι αυτές «έχουν ως στόχο την εγγύηση της διατροφικής ασφάλειας…απομάκρυναν την εταιρεία από τον στόχο της ρυθμιστικής συμμόρφωσης», εξήγησε η Nestle Waters στο AFP.

Ωστόσο η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι τα μεταλλικά νερά Perrier, Vittel, Hepar και Contrex, που ανήκουν στην Nestle, είναι πλέον σύμφωνα με το ρυθμιστικό πλαίσιο που ισχύει στη Γαλλία.

Η νομοθεσία απαγορεύει κάθε αποστείρωση των μεταλλικών νερών που οφείλουν να είναι με φυσικό τρόπο υψηλής μικροβιολογικής ποιότητας, αντίθετα με το νερό της βρύσης που αποστειρώνεται πριν γίνει πόσιμο.

Η Nestle δικαιολογεί την προσφυγή στις απαγορευμένες μεθόδους επικαλούμενη «τις αλλαγές του περιβάλλοντος γύρω από τις πηγές, που μπορούν να καταστήσουν δύσκολη ορισμένες φορές την διατήρηση της σταθερότητας των βασικών χαρακτηριστικών» του μεταλλικού νερού, ή αλλιώς την διατήρηση της διατροφικής ασφάλειας και την περιεκτικότητά του σε μέταλλα.

Ο τερματισμός της χρήσης των μεθόδων αυτών αποστείρωσης και φιλτραρίσματος υποχρέωσε την Nestle Waters να διακόψει την εκμετάλλευση ορισμένων από τις πηγές της στην Βοζ, λόγω «της ευαισθησίας τους στους κλιματικούς κινδύνους» και οδήγησε στην μείωση της παραγωγής των νερών Hepar και Contrex.

 

 

Σχετικά άρθρα

Ακολουθήστε μας

5,044ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,570ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
119ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Ελιά & Ελαιόλαδο: Τεύχος 105

Πρόσφατα άρθρα

Επιλεγμένα