Η κινεζική αγορά η επόμενη πρόκληση της Terra Creta

Με την προσφορά στην πρέσβειρα τns Λαϊκής Δημοκρατία της Kivas, Τσαγκ Τσιγιουέ, ενός ελαιόδεντρου που συμβολίζει την ειρήνη, τη συνεργασία, την ιστορικότητα και τη μακροβιότητα του ελληνικού και του κινεζικού πολιτισμού, η διοίκηση τns ελαιουργικής εταιρείας Terra Creta αποτύπωσε τη βούληση για συνεργασία των δύο λαών που μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους για το ελληνικό ελαιόλαδο.

Η προσφορά του δέντρου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου σε ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις τns κρητικής εταιρείας στο Κολυμπάρι Χανίων. Εκεί, μέσα από τις ομιλίες των στελεχών της, αναδείχθηκαν όλες οι πρακτικές που εφαρμόζει η εταιρεία με την έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, οι οποίες στόχο έχουν τη διατήρηση των ωφέλιμων συστατικών του προϊόντος, την ανάδειξη της γεύσης και των αρωμάτων του, αλλά και την υψηλή διατροφική του αξία.

Με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και ασκώντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, η εταιρεία προωθεί την ολοκληρωμένη καλλιέργεια και την υπεύθυνη περιβαλλοντική διαχείριση, φιλοδοξώντας να είναι πρωτοπόρος σε θέματα βιωσιμότητας στον τομέα του ελαιολάδου.

Στον χαιρετισμό του ο Στέργιος Πιτσιόρλας, πρόεδρος του ΔΣ του ομίλου AVIAREPS (μέλος του οποίου είναι η Terra Creta), αναφέρθηκε στην επωφελή σχέση Ελλάδας-Κίνας, δύο χωρών «με πολιτισμό, διαδρομή και ιστορικό βάθος αιώνων», οι οποίες «συνεργάζονται μπροστά στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής».

Στους στόχους της εταιρείας, που μετράει πλέον 19 χρόνια λειτουργίας, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος, Νεκτάριος Δαδής, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι επιδίωξη της Terra Creta είναι να δημιουργήσει «ένα δυνατό brand συνώνυμο της ποιότητας και της καινοτομίας». Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής, Φώτης Σουσαλής, μίλησε για την εξωστρέφεια και την παρουσία της εταιρείας σε 45 χώρες: «Το 95% της παραγωγής μας φεύγει στο εξωτερικό. Το άνοιγμα στην αγορά της Κίνας είναι μια σημαντική πρόκληση για εμάς», σημείωσε χαρακτηριστικό.

«Αξιοποιήστε τις νέες τεχνολογίες»

Στον δικό της χαιρετισμό, η πρέσβειρα της Kivαs εστίασε στις προοπτικές, αλλά και στην αναγκαιότητα διαφήμισης του ελληνικού ελαιολάδου στην κινεζική αγορά: «Οι νέες τεχνολογίες μπορούν να συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην προώθηση και στην προβολή του προϊόντος σας στη μεγάλη χώρα μας. Υπάρχει ζήτηση από την πλευρά μας, διότι ο λαός μας αναζητεί υγιεινές τροφές και ειδικά αυτές που παράγονται με συγκεκριμένους κανόνες», τόνισε. Αναφέρθηκε, επίσης, στην υψηλή τεχνολογία της Terra Creta, στις γευστικές ιδιότητες των προϊόντων της, αλλά και στην υψηλή αισθητική τους παρουσία. Η Terra Creta ιδρύθηκε το 2001, ενώ το 2009 δημιούργησε ιδιόκτητες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο Κολυμπάρι. Παράγει εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο όλων των κατηγοριών (εξαιρετικό παρθένο, ΠΟΠ Κολυμβάρι, βιολογικό, premium, αγουρέλαιο), ενώ η έκθλιψη πραγματοποιείται στο σύγχρονο ελαιουργείο που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της στην ελαιοκομική ζώνη της Δυτικής Κρήτης.

Η Κινέζα πρέσβης, αναφέρθηκε επίσης στις γενικότερες επενδύσεις της χώρας της στην Ελλάδα, την οποία χαρακτήρισε σαν την σημαντικότερη φίλη και συνεργάτιδα χώρα στην Ευρώπη, για την οποία υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για επενδύσεις. Όπως τόνισε η Τσιγιουέ Τσανγκ, η παρουσία της Cosco στον Πειραιά είναι ενδεικτική του μεγέθους και του εύρους των επενδύσεων που μπορεί να προσελκύσει η χώρα μας. «Η Ελλάδα πρέπει να στρέψει το βλέμμα της στην Κίνα για την προώθηση των προϊόντων της και η Πρεσβεία μας είναι έτοιμη να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά η πρέσβης.

Πηγές: emea.gr,  Ύπαιθρος Χώρα