Πιστοποίηση για Manzanilla & Gordal από το 2015

image
Gordal Sevillana

Με πιστοποίηση ποιότητας από το 2015 οι ισπανικές ποικιλίες Manzanilla και Gordal καθώς εδώ και μερικούς μήνες έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την επίτευξη της ονομασίας ποιότητας και για την οποία το Συμβούλιο της Σεβίλλης έχει προσφέρει 60 χιλ. ευρώ. 

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου τονίζει ότι η ελιά της Σεβίλλης πρέπει να είναι προστατευμένη απέναντι στην απάτη καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό προϊόν τόσο για τον αγροτικό τομέα όσο και για τον οικονομικό.  

H σημασία αυτής της αναγνώρισης έγκειται στην συσχέτιση της ποιότητας με την περιοχή, μιας και η Σεβίλλη είναι η κύρια παραγωγός επιτραπέζιας ελιάς στην Ισπανία με σχεδόν 300.000 τόνους από τους 500.000 ολόκληρης της παραγωγής της περιόδου 2011/12.