Η Τουρκία μειώνει το αλάτι στις επιτραπέζιες ελιές

0

Σε ισχύ τέθηκαν με την έναρξη του νέου έτους στη Τουρκία νέοι κανονισμοί που προβλέπουν  μείωση της ποσότητας άλατος στον πολτό ντομάτας και στις βρώσιμες ελιές και απαγορεύουν την προσθήκη επιπλέον ζάχαρης στους χυμούς φρούτων.

Το Υπουργείο Τροφίμων, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας της Τουρκίας ανέφερε σε δήλωσή του ότι οι προσπάθειες για την προστασία της υγείας των καταναλωτών συνεχίζονται ασταμάτητα και ότι οι νέοι κανονισμοί είναι μέρος αυτών των προσπαθειών.

"Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, η ποσότητα του αλατιού στον πολτό ντομάτας θα μειωθεί 60 %. Για τα ξηρά τρόφιμα η ποσότητα αλατιού θα είναι μάξιμουμ 5%, ενώ για τις βρώσιμες ελιές θα ισχύει ανώτατο ποσοστό 8%, μειωμένο κατά 50%. Η χρήση έξτρα ζάχαρης δεν θα επιτρέπεται στους χυμούς φρούτων. Τρόφιμα που δεν θα πληρούν τους νέους κανονισμούς, αλλά διατέθηκαν στην αγορά πριν την 1η Ιανουαρίου 2015, θα μπορούν να παραμείνουν στα ράφια για όσο διάστημα προβλέπουν οι νέοι κανονισμοί", αναφέρει η δήλωση του Υπουργείου.

Το Υπουργείο έχει ήδη επιβάλει περιορισμούς στην ποσότητα αλατιού στο ψωμί και έχει απαγορεύσει τη χρήση κοτόπουλου και κόκκινου κρέατος σε κάποια προϊόντα. Eπίσης, έχει περιορίσει τη χρήση πρόσθετων σε ορισμένα παραδοσιακά τρόφιμα, όπως τα λουκάνικα τύπου Τουρκίας που έχει υποστεί ζύμωση και στο καρυκευμένο βόειο κρέας.

Πηγή: hurriyetdailynews