Η επιτραπέζια ελιά ψάχνει τα βήματά της (Σχολιασμένο)

0

Στην αναζήτηση βρίσκεται η ελληνική επιτραπέζια ελιά προσπαθώντας να επιβεβαιώσει την αρχική καλή εικόνα της αγοράς.

Η αρχική γενική αισιοδοξία [ όλοι ευχαριστημένοι στην επιτραπέζια ελιά ] έχει εξελιχθεί σε μια εικόνα με αρκετά ερωτηματικά]

   Πράσινη Χαλκιδικής

image

Όπως είχαμε σημειώσει η Χαλκιδικής γνώρισε εφέτος μια μεγάλη υπερπαραγωγή με τιμές να διαμορφώνονται στα σχετικά ικανοποιητικά επίπεδα 1,0 – 1,10 €/κιλό για το πράσινο νωπό προϊόν.

Ήδη το αρχικό προϊόν πέρασε τη φάση της εκπίκρανσης και μεταποιήσης, οι οποίες έχουν προσθέσει περί τα 0,30 – 0,40 €/κιλό ώστε η τιμή πώλησης να διαμορφώνεται περί τα 1,35- 1,40 €/κιλό.

  Κονσερβολιά


imageΗ μαύρη φυσική παρουσίασε κατά περιοχές ορισμένα ποιοτικά προβλήματα από την εμφάνιση ενός μύκητα. Συγχρόνως όμως η αγορά δείχνει σημάδια υπερπροσφοράς τα οποία πιέζουν τις τιμές, οι οποίες διαμορφώνονται σε μια κλίμακα 1,10 – 1,30 €/κιλό, για το μέγεθος των 110 τεμαχίων /κιλό.

Η πράσινη κονσερβολιά δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει το στάδιο της μεταποίησης ώστε να βγει κανονικά στην αγορά.

 

   Καλαμών

image
Το στάδιο της συγκομιδής προχωρά με αργούς ρυθμούς λόγω οψιμότητας της ωρίμανσης , χωρίς να λείπουν και εδώ κάποια, κατά τόπους, ποιοτικά προβλήματα.

Για το μέγεθος των 200 τεμαχίων, ‘’ακούγεται’’ η τιμή των 1,0-1,10 €/κιλό η οποία θα πρέπει να θεωρείται ως απλώς ενδεικτική.
 

1 ΣΧΟΛΙΟ