Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Προτροπή για εναρμόνιση του Μαρόκου με τις διεθνείς απαιτήσεις

Εναρμόνιση με τα στάνταρντ του πρότεινε στην αφρικάνικη χώρα το διεθνές συμβούλιο ελαιοκομίας

Οι απαιτήσεις της αγοράς κάνουν αναγκαστική όλο και περισσότερο τη συνεργασία και αυτό φάνηκε και στην περίπτωση του Μαρόκου και το 118o συνέδριο της Ενωσης  Βιομηχανιών Τροφίμων που έγινε από 2-5 Μαΐου στην πόλη Μαρακές με τη συνεργασία της Μαρόκο Foodex.

Oι σύνεδροι από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας σε αυτήν τη μεγάλη εκδήλωση έριξαν φως στις ευκαιρίες που ανοίγονται για την βορειοαφρικανική χώρα στην αγορά, ζητώντας την ίδια στιγμή συμμόρφωση και ευθυγράμμιση των μαροκινών παραγωγών με τους κανονισμούς και τις νόρμες του Διεθνούς Συμβουλίου, σύμφωνα με το μαροκινό Foodmagazine.

Στην Αφρική δεν υπάρχουν οργανισμοί του μεγέθους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εναρμονίσουν πολιτικές στα αγροτικά θέματα και πιο συγκεκριμένα στον τομέα της ελαιοκομίας και έτσι εκεί ο ρόλος του Διεθνούς Συμβολίου Ελαιοκομίας γίνεται ακόμη πιο σημαντικός ως άξονας για τη συνεργασία και την ανάπτυξη.

Η εναρμόνιση στο Μαρόκο αφορά λοιπόν την ενημέρωση και την ευθυγράμμιση με τους εμπορικούς κανόνες του Διεθνούς Συμβουλίου ώστε να μπουν πιο εύκολα και στην αμερικάνικη αγορά.

Το Μαρόκο έχει έναν από τους ηγετικούς ρόλους στην Αφρική στην κατανάλωση και παραγωγή ελαιολάδου, κρατώντας σταθερή την παραγωγή γύρω στους 160 χιλιάδες τόνους τα τελευταία πέντε χρόνια. Γεγονός που είναι αξιοπρόσεκτο εν μέσω πραγματικά πολύ μεγάλων διακυμάνσεων την ίδια στιγμή στο μεγαλύτερο φάσμα της παγκόσμιας αγοράς και παρά την κλιματική πίεση που υφίστανται οι αφρικανικές χώρες.

Το Διεθνές Συμβούλιο είναι έτοιμο να προσφέρει ενισχύσεις στις χώρες μέλη του, μα πάντα με όρους όπως επισήμανε η Ιμέν Τραμπελσί εκπροσωπώντας το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας. Τα διεθνή στάνταρντ και η συνεργασία για να τα πληρεί κάποιος γίνονται ολοένα και πιο πρωταρχικά για μια πετυχημένη ελαιοκομία με το Βασίλειο του Μαρόκου να βλέπει σε αυτό το τομέα ως χώρα στόχο για τις εξαγωγές του τις ΗΠΑ που έχουν προηγμένους κανόνες για τα προϊόντα διατροφής.

Πηγή: foodmagazine.ma

φωτό: Μαροκινός ελαιοπαραγωγός (Ελιά & Ελαιόλαδο)

Σχετικά άρθρα

Ακολουθήστε μας

5,044ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,570ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
119ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Ελιά & Ελαιόλαδο: Τεύχος 105

Πρόσφατα άρθρα

Επιλεγμένα