Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Ενισχύσεις ύψους 130 εκατ. ευρώ για νέους αγρότες στην Ανδαλουσία

110 εκατομμύρια ευρώ για τις νέες προκλήσεις (ξηρασία εκσυγχρονισμό κ.α.) και 46 εκατομμύρια ευρώ στις αρδεύσεις

Η περιφερειακή κυβέρνηση της Ανδαλουσίας έμπρακτα στηρίζει και χρηματοδοτεί τον αγροτικό της τομέα με επίκεντρο το πιο ευαίσθητο τμήμα του, τους νέους αγρότες. Σε αυτό το πλαίσιο τον Ιούλιο σχεδιάζει να ανακοινώσει μια νέα γραμμή ενίσχυσης ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ για τους νέους αγρότες, με την οποία προτίθεται να προωθήσει την ένταξη 2.100 νέων επαγγελματιών στον αγροτικό τομέα.

Ο νέος υπουργός Γεωργίας, Αλιείας, Υδάτων και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ανδαλουσίας, Ramón Fernández-Pacheco (*) ανακοίνωσε ότι: «πρόκειται για τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό που έχει διατεθεί μέχρι σήμερα σε μια πρόσκληση αυτού του τύπου». Επιπροσθέτως τόνισε ότι η ενίσχυση αυτή θα έχει ειδικές γραμμές για τις γυναίκες και ότι το Υπουργείο Γεωργίας θα είναι αρωγός στο έργο σε συνεργασία με τον τομέα.

Λοιπές ενισχύσεις

Στη θεματολογία των μέτρων που πρόκειται να αναπτύξει τους επόμενους μήνες, το Περιφερειακό Υπουργείο Γεωργίας θα συμπεριλάβει και τις νέες προσκλήσεις για προληπτικές ενισχύσεις λόγω ξηρασίας για τη στήριξη της κτηνοτροφίας, τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, των ελαιώνων, τις συμβουλές και τη στήριξη της γεωργικής ασφάλισης, μεταξύ άλλων πολιτικών, οι οποίες θα ανέλθουν στο ποσό των 110 εκατομμύρια ευρώ όπως διευκρινίζει η olimerca.com.

Αναφορικά με τα μέτρα εκσυγχρονισμού της άρδευσης, ο Υπουργός Γεωργίας ανακοίνωσε ότι τους επόμενους μήνες, θα ξεκινήσει τις απαραίτητες εργασίες το Υπουργείο για άμεσα μέτρα ύψους 46 εκατομμυρίων ευρώ.

(*) Η προκάτοχός του έχει επιλεγεί για ευρωβουλευτής στο πλαίσιο της οργανωμένης ανανέωσης όλου του πολιτικού προσωπικού που λαμβάνει τις αποφάσεις και διαχειρίζεται τις υποθέσεις του αγροτικού τομέα.

Σχετικά άρθρα

Ακολουθήστε μας

5,044ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,570ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
119ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Ελιά & Ελαιόλαδο: Τεύχος 105

Πρόσφατα άρθρα

Επιλεγμένα